08.03.07. I dag er det siste gangen jeg skriver i dagboken, tror jeg...!! Det blir rart å ikke skulle gjøre det. I kveld reiser Birk med sin familie hjem til sitt nye hjem ,og i morgen reiser Balder til sitt nye hjem med sin familie. Godt det ikke er så lenge før valpetreffet slik at vi får truffet små trolla igjen. Chanel har vi fremdeles ikke bestemt oss for om vi skal selge. Her er bilder av trollungene i farten. Bilde 1 & 2 er Balder , Bilde nr 3 er Birk , Bilde nr 4 er Birk & Chanel , Bilde nr 5 er Chanel og bilde nr 6 er Charmen og Lhea som sov over hele ute leken. :-)

07.03.07. I går kveld fikk gutt Rygg sin egen familie også. Han heter nå Balder. Han blir her noen dager til før Helene kommer å henter han. I dag har jeg hatt med 2 valper og de 4 voksne på tur i skogen. Det gikk kjempe fint. Men jeg var ganske lang i armene etter denne turen. Småttisene kan jo ikke gå så langt som de voksne så jeg byttet på å bære de. Her er Birk i full lek med Charmen og Lhea som har fanget kroko.

06.03.07. I dag har det regnet masse her. Men trolla må en tur ut å lufte seg med jevne mellomrom allikevel. Her er Chanel som har fått tak i en leke for seg selv og Balder som lurer fælt på når jeg kan få opp denne døren igjen.

05.03.07. I går var Birk med sine nye eiere hele dagen. Gjett om han var eple kjekk når han kom tilbake hit i går kveld da. Til torsdag kommer de å henter han ,og det tror jeg han setter pris på. Vi bytter på å ta med noen valper av gangen når vi er i byen eller på butikken. De er trygge og rolige i bilen . Sovner som regel med en gang. Det er deilig. Her er Lhea og Birk som lurer på når vi skal se å få opp den veranda døren.

04.03.07. "Bare" 5 valper totalt i huset er jo en annen verden. I går kveld så gikk det i 100 i stua. Gjett om de har de gøy sammen. Det er ikke så mange uhellene vi har med tiss heller. Men da må man jo passe på å slippe de ut ofte. Griseører er populært for tiden. Da blir det ro :-) Chanel ,Lhea & Charmen var med meg på jobb i butikken i går. Det gikk kjempe fint. Godt å oppleve noe annet en bare her hjemme også. Kundene lå jo langflate å skulle bare kose med sjarm trolla. Her er Chanel & Balder.

03.03.07. I dag reiste Chico også. Så nå er det bare 4 troll igjen her. Akkurat nå så er det full fart i stua. For en time siden så var de på terrassen ,trodde jeg. Det fant jeg ut at de ikke var ,når 2 venninner av meg kom innom ,for de så de søte valpene løp i hagen sammen med de voksne. Da hadde de revet ned gjerdet å var  i full fart i hagen da. Heldigvis har vi snille hunder. Her er Lhea & Birk ute på terrassen.

02.03.07. I dag har både Mac & Gjøa reist. Vi sitter nå å venter på familien til Chico som kommer å blir til i morgen før de snur nesa hjemover. Tilbake meldingen på trolla som har reist har vært flott. Det viste vi jo egentlig  ,men det er veldig deilig å høre. De finner på litt spik her nå. I går kveld gikk lampa i stua i gulvet. Ledninger er vel til å dra i !!!!! Her er Balder & Chanel.

01.03.07. I dag har Leo reist. Han var kjempe fornøyd når hans familie kom for å hente han. Blir spennende å høre hvordan turen til Oslo gikk. Forhåpentlig for Camilla ,så sov han hele veien. I morgen drar enda to til. Det begynner å bli tynt i rekkene her nå. Her er Lhea & Chico.

28.02.07. Alle trolla vil nå helst bare være i stua. Gjett om det er gøy å rive ned ting og dra i gardinene. De har begynt å skjønne at det er noe som heter NEI. Her er Birk som koser seg og Mac som har halsbånd trening i stua. Hmf... han synes det klør litt da. Men så lenge han får ta kluten å hjelpe meg med vasken så var det greit.

27.02.07. I dag har Santo reist også. Huff de stakkars eierne må jo neste trøste meg når de tar med seg barna "våre". Jeg vet jo at det å flytte er absolutt det som trengs for Ginseng gjengen nå. De søker oppmerksomhet og kos hele tiden når de er våkne. Så egne familier er jo topp. I dag har det vært litt sol og trolla som er igjen her har stor kosa seg ute. De graver snø huler og leker sisten. Det er kjempe gøy å sitte å se på de. Her er Gjøa og Balder. Balder har tatt et tygge ben som han har gjemt inne i munnen. Han passer godt på så ingen av de andre oppdager at han har det.

26.02.07. Nå begynner Kellie å trappe ned på melkingen. Det var jammen på tide. Hun ser så tynn og fæl ut nå. Nå er det på tide med å tenke litt på seg selv også. Trolla var flinke i natt ingen bæsj på gulvet. Det var deilig. Her er Chanel & Santo.

25.02.07. I dag har første mann flyttet ut. Frøya har blitt med sin nye familie i dag. Det er alltid vemodig når de flytter , men de søker så mye oppmerksomhet nå så vi skjønner jo at det er riktig.  Vi var i 50 års lag i går kveld  ,og da var Wibeche barnevakt her. Det var litt deilig å gjøre noe helt annet. Det som ikke var deilig var klokken 7.30 i dag morges hvor valpene er veldig våkne og skulle ha mat. Phu så det var jo bare å stå opp og sette i gang. Så var vi på skitur med de voksne . Så når klokken var 10 så hadde vi gjort en hel del allerede. Det skal bli godt å sove til natta nå. Fetter Cinco har også kommet i dag. Han skal være her mens familien hans er på ferie. Her er Birk & Chico.

24.02.07. I dag har trolla hatt en del besøk. Det setter de som vanlig pris på. Vi har også kuttet ut avisene på rommene deres. Hobbyen ble jo å dele disse i mest mulige biter ,og da har de jo ingen effekt allikevel. Mye lettere å tørke opp et uhell når det er rene gulv. Tygge pinner er noe som er populært for tiden. Men alle skal jo helst ha den samme da. Her er Balder & Lhea.

23.02.07. I dag har jeg ligget på alle fire å skrubbet gulvene på valpe rommene. Helt utrolig hvordan de klarer å få aviser i million biter limt fast i gulvet. Phu men nå er det rent. Trolla stor koser seg ute i snøen selv med kulde grader. De graver og ordner. Leker sisten og ser ut til å ha det som plommen i egget. Malene har vært kjempe flink til å leke med de selv om de biter fælt. Det er godt med litt god trening på barn også. Her er Gjøa & Mac.

22.02.07. I dag har vi fått besøk av Malene på snart 8 år. Trolla får god hjelp til det meste. :-) Malene skal være her frem til i morgen så det blir nok masse hjelp i morgen også. Vi har tatt bilder til permene i dag. Tror jeg har tatt oppi mot 200 bilder før jeg var fornøyd. Det er aldri noen som står så veldig lenge stille. Her er Birk og Frøya.

21.02.07. Tenk nå er trolla blitt 7 uker. I dag får de den siste mark kuren som vi gir til dem. Alle var kvikke å raske i dag morges. Det er alltid spennende etter en vaksine om det er noen som har reagert på den. Selv jente rumpe som har vært så små spist, spiste en grei porsjon. :-) I dag var det masse snø ute. Jeg måtte måke hundegården før trolla fikk gått ut. De synes det er kjempe gøy med ny snø. Det er full fart og masse graving. Bare jeg får litt tid til overs så skal jeg sette inn navn på de jeg vet hva skal hete nedover på alle bildene . Men tiden strekker ikke helt til akkurat nå. Her er Santo i pøbel humør og Leo.

20.02.07. I dag har vi kjørt ca 9 mil med trollungene. Vi har vært hos veterinæren å  vaksinert ,Id merket og helse sjekket. Det var ingen feil med noen av valpene og vi fikk helhets vurderingen av kullet som meget god +. Gjett om vi var fornøyde. Vi var veldig spente på den ene tispen for hun har nesten ikke villet ha mat de siste dagene. Veterinæren fant ikke noe galt med henne ,men vi ble enige om at vi skulle holde henne igjen ,litt lenger en de andre valpene. Slik at hun får lagt på seg og blir like stor som de andre. Så jente rumpe blir boende her en stund til sammen med Lhea som vi skal beholde selv. Kjøre turen gikk kjempe fint. Alle var rolige og alle sovnet etter en liten stund. Var til å med innom apoteket å kjøpte ny mark kur siden valpene holdt seg så rolige i bilen. Ingen tisset eller bæsjet der heller. Alle tisset når vi slapp de ut oppe hos veterinæren før vi gikk inn. Nå i kveld er de slitne etter denne dagen med mye inntrykk og vaksine. Så nå ligger alle å sover. Her er Chanel og Chico.

19.02.07. I dag har trolla stor kosa seg ute igjen. Nå er snøen forsvunnet og små steinene er kommer frem. Plukker stein ut av munnen deres hele tiden. Men dette må de jo lære så det får heller komme noen singel biter ut bak innimellom. Har faktisk ikke sett det enda så antagelig så sitter de bare å sjekker om det er spiselig. Her er Balder og Birk.

18.02.07. I dag skal vi ha valpetreff her for amrik valpene. Det blir spennende å se trollungene igjen. De 10 pøblene kommer nok til å sitte å titte med store øyne gjennom porten på alle de rare som nå kommer. I dag er det ny klo klipping igjen også. Helt utrolig hvor fort de klørne vokser. Her er Frøya og Lhea..

17.02.07. I dag har det vært masse besøk her til trolla. Gjett om de koser seg. Et problem vi har fått ,er at det har blitt så mildt. Når valpene går ut så vil de ikke inn igjen. De stor koser seg ute. Det er jo kanskje et luksus problem da. :-) Her er Gjøa og Mac.

16.02.07. Nå begynner det å nærme seg at trolla skal til nye hjem. Huff det er like fælt hver gang. Selv om vi vet og skjønner at de får mye mer oppmerksomhet som alene valper en her hos oss hvor det 10 som søker kos. Her er Chico og Chanel.

15.02.07. I dag har det vært mildt og flott. Trolla vil helst være masse ute. De graver og koser seg i snøen. Her er Birk og Balder.

14.02.07. Tenk i dag er trolla blitt 6 uker. I dag skal vi ta en og en i et helt nytt rom for å se hvordan de takler dette. Så skal vi se litt på jakt lysten og jakt evnen. Vi skal også sjekke hvor fort de klarer å avreagere på uventet lyd. Vi får et mye større bilde når vi sjekker en og en valp slik. Da er det mye lettere å råde nye familier slik at man forhåpentlig får en hund som passer til seg selv. Her er Mac og Gjøa.

13.02.07. I går var jeg i Sverige og hentet en hannhund som vi skal låne til neste kull. Så i dag har det vært travelt her med parring ,valper og løpetider. Dogge er forøvrig en kjempe herlig hund. Han bryr seg døyten om alle de små flattene som er i huset her. Det er verre med Tia som har løpetid. Henne kunne han nok gjerne bli bedre kjent med. Små trolla sitter å ser med store øyne på den nye "helten" som er kommet i hus her. Her er Leo og Frøya.

12.02.07. Sove lenger en 8 det er ikke lov i det huset her. Var en smule trøtt i dag men skal love jeg ble vekket av hyl fra første etasje. Maten skal serveres kl. 8 og ferdig med det. Så da var det bare å stå opp.10 lykklige små troll ventet fornøyd da jeg kom med dagens første grøt. Her er Santo og Gjøa.

11.02.07. I dag får trolla litt besøk igjen. Det er ikke noe som er mer populært en masse oppmerksomhet. Det er 8 minus ute nå så de fyker ut å tisser og bæsjer ,leker litt så er det inn igjen. Her er Chanel og Mac.

10.02.07. I dag har trolla fått en matte å gå ned i hundegården på. Med all is og snø så går det nesten for fort så vi fant ut at det kanskje ville bremse farten litt. Her er Chico og Birk.

09.02.07. Nå begynner det å bli vanskelig å bevege seg over gulvet. De små krapylene har fått stor fart og har som hobby å sette tennene i mine ben. Godt de sovner litt innimellom. :-) Her er Gjøa og Santo.

08.02.07. Trolla vil helst være i stua hele tiden nå. De henger over kanten så fort porten er oppe. De løper også ut i gården så fort døren ut står oppe. Det er deilig med at en del av tisset og bæsjen kommer ute. Her er Balder og Frøya.

07.02.07. I dag er trolla blitt 5 uker. Så da var det ny runde med mark kur og klo klipp. De har fått begge rommene nå på dag tid slik at de har god plass til å leke. Gjett om det er gøy. Her er Leo & Lhea.

06.02.07. Det er helt sprøtt med været her i Norge. I går var det så flott og i dag så er det masse snø. Men de skal tidlig krøkes heter det vel, så det var ingen bønn. Det var å måke så de ikke ble borte i snøen, så bar det ut for troll ungene. De synes det var helt greit. Så begynte pipingen når det begynte å bli kaldt. Godt vi har varmelampe som henger klar når de kommer inn igjen. Alle satt i en haug under den en liten stund etter at de hadde vært ute. Så var de varme og gode igjen. Her er alle med maten. Så er det Santo og Balder.

05.02.07.  Nå slipper vi valpene ut ca 5 - 6 ganger pr. dag. Da får vi det meste av bæsjen ute. :-) De synes også det er spennende å utforske den stooore verden ute i hundegården. Her er Frøya og Gjøa .- Så er det melke bilen Kellie med alle sine søte små troll. Kjell gredde av Kellie en masse på lørdag for å slippe å få all den løse pelsen på gulvet . Så nå ser hun snart ut som en flat naken hund. Pelsen detter av fordi valpene suger all næringen fra henne. Den kommer heldigvis tilbake.

04.02.07. I dag har vi vært på utstilling og trolla har hatt barnevakt med mamma og pappa i hele dag. Nå i kveld har de hatt 2 besøk og det synes de var topp. Jo mer oppmerksomhet jo bedre. :-) Her er Chico & Chanel.

03.02.07. I dag har vi bare hatt 3 bæsjer inne i løpet av dagen. Det er deilig å begynne å få mesteparten ute. Tiss blir det jo litt av ,men noe har jo også kommet ute. Her er Lhea & Leo.

02.02.07. I dag har trolla hatt sin første tur ute. De klumpet seg sammen først. Så var det en av gutta som tok noen skritt uti den stoooore verden. Da kom de andre forsiktig etter. Det er deilig etter hvert nå når vi kan få det meste av tisset og bæsjen ute. Her er Birk og Mac.

01.02.07. Jeg synes trolla vokser bare jeg snur meg. Kellie er ganske så sulten for tiden siden hun ammer alle disse ti glupske nassene. I dag forsvant maten til Kjell når han snudde ryggen til. Gjett hvem som var synderen? Det var en som var veldig fornøyd og en på to ben som var mindre blid her. :-) Her er Chico og Lhea.

31.01.07. I dag er trolla blitt 4 uker gamle. Tenk så fort tiden går. De elsker å ligge i fanget å kose. Det er full krig om hvem som kommer nærmest. Her er Mac og Chanel.

30.01.07.I dag har det vært ny klippe klør dag. Vi tok alle ut en tur i det neste rommet også. Når vi satt for sperren i døren igjen så ble det hyl. Det var veldig spennende å utforske "den nye" verden. Her er Frøya & Gjøa.

29.01.07. I dag har trolla stor kosa seg med lek. Det er kjempe gøy å sitte og se på den ustøe leken deres. Her er Santo & Leo.

28.01.07.I dag har vi åpnet opp slik at småtrolla har fått hele rommet. De trenger stor boltre plass nå. Gjett om det var spennende. Her er gutt rygg i lek med Frøya. og Birk.

27.01.07. Charmen synes det er kjempe spennende med alle de små søstrene og brødrene. Så er det Chanel og Gjøa. Er de ikke skjønne. I dag skal trolla få 4 måltider mat.

26.01.07.Nå ligner det mer og mer på store flatter. Det skjer så myer så fort i denne tiden her. I dag har Kellie hatt full jobb med å bære bamsene sine inn i valpe kassen. Hun skal vist låne de bort til trollungene sine. I ettermiddag så fikk hun plutselig feber og ved sjekk av puppene så hadde det blitt en kul i melken. Hun har gitt så mye melk nå i det siste og når trolla nå spiser mer og mer vanlig mat så blir det for mye melk. Nå ser det ut som om vi har fått det under kontroll igjen. Tempen har heldigvis gått nedover igjen og Kellie har spist litt mat. Her er Mac på tur og Santo som likeså godt satt seg på ballen sin.

25.01.07. I går kveld hadde vi full renovering her. Alle fikk sin andre mark kur og alle fikk klippet klørne sine. Noen er litt løsere i magen i dag etter mark kuren. Men ikke så det gjør noe. Nå er det ikke lett å lure seg inn i rommet uten at noen våkner å vil ha kos. Når vi sitter på teppet deres så myldrer det i fanget på oss. Det er om å gjøre å komme nærmest. Her er Lhea og Balder.

24.01.07. Det er godt jeg har en mann som er en smule teknisk. I går kom han hjem med et flott stativ med 10 skåler. Så nå er det bare fryd og gammen med maten. Bilde nr 2 er gutt Leo som lurer fælt på den frosken som har dukket opp i kassen. Bilde nr 3 er Birk som har litt niste med i barten.

23.01.07. I dag har små trolla fått tre måltider. De slafser og koser seg. Jeg måtte vaske de etter maten med en klut. De hadde mat over det hele. Det er helt fascinerende å sitte å se på dem. De leker sånn smått med hverandre også nå. De er helt skjønne når de ligger å holder på og våkne. Da strekker de seg å ruller rundt å ser bare helt bedårende ut. De er blitt flinke nå til å gå ut på avisen for å gjøre i fra seg. Etter hvert nå så kommer vi til å bære de ut etter hvert måltid slik at de lærer at det er ute tingene skal komme ut. :-) Her er Frøya & Chico.

22.01.07. Nasse nøff & co er i gang. I dag har de fått hver sin lille skål. De stod som perler på en snor en liten stund og jeg var kjempe fornøyd. Jo da det varte til det begynte å bli tomt . Noen klarte til å med å gå rundt med skålen over hodet for å sjekke helt ut om det kunne være noe mer igjen. Bilde nr 2 er Chanel og nr 3 er Leo.

21.01.07. I dag har det vært ny runde med gjørme bryting. Helt utrolig hvor mye gris de klarer å få til i løpet av 2 sekunder. Godt de lærer å spise pent snart. Her er Balder som koser seg med melk og Gjøa som er helt sikker på at min finger er full av melk.

20.01.07. I dag har små trolla fått mat fra skål for første gang. Gjørme bryting kan man egentlig kalle det. De ser ikke ut den første tiden når de skal begynne å lære å spise fra skål. Her er Lhea på tur. Så er det Birk som like så godt går tvers over  Mac. Så er det alle sammen.

19.01.07. Nå begynner det å ligne på små hunder. Den første bitingen i i hverandre har så smått begynt. De prøver å gå ut på avisen for å gjøre i fra seg. Men det hender også at de får fremkroppen på avisen og resten er på teppet så kommer det noe ut bak. Men de er jo sikre selv da på at de er på rett plass. :-) Her er Gjøa som ligger å sutter på labben og Frøya som er på tur.

18.01.07. I dag har de fått ny smak med mat. Det er om og gjøre å få hele skjeen inn i munnen. Dette er godt. Her er Chico og Santo.

17.01.07. Nå har vi flyttet alle ned på valpe rommet. Der har de nå fått halve rommet. Med en av oss på camping seng ved siden av. Hundegalskap er det noe som heter vist. Lurer fælt på om vi kan være smittet av noe slikt. Vi har nå klippet klørne til alle. Phu det var deilig å bli ferdig med. Så har alle fått sin første lille smak på ordentlig mat. Gjett om det var populært. De smattet fælt. Her er Lhea som synes det er fryktelig høyt ned fra den stoooore hundemadrassen, så er det Leo og Mac.

16.01.07. I dag skal vi flytte alle ned på valpe rommet ved siden av stua. Det er som en mauer tue når de våkner å fyker rundt. Vi skal klippe klørne på alle i dag. Det er ikke noe jeg gleder meg til. De har jo ikke tid til å sitte stille når jeg tar i de. Leter etter mat overalt. Her er Balder & Gjøa.

15.01.07. Nå kommer de snart over kanten på valpe kassen. Så vi må nok flytte de ned på valpe rommet i løpet av et par dager. Her er Birk  og Santo.

14.01.07. Nå har alle åpnet øynene i større eller mindre grad. Noen har helt åpne ,mens noen har gløtter. De har foreløpig noen nydelig blå øyne. De blir etter hvert grå før de blir helt brune. Her er Chico som trener på å gå og Frøya som gløtter ut i verden.

13.01.07. Dette er spennende dager. Sitter jo å innbiller meg at de ser på meg!!!!! De ser jo ikke så mye enda da. Men det jo lov å tro.:-) Her er Mac som drikker & Chanel.

12.01.07. I dag har de første sprekkene begynt å vise seg i øynene til flere. Her er Lhea som for det første blir veeeldig trøtt av mitt mas og hun har fått så vidt opp øynene og så er det Santo som også har små sprekker. :-)

11.01.07. Nå begynner snart øynene å åpne seg. De åpner seg fra ca 8 døgnet til 14 døgnet. Valpene kan ikke se så mye med en gang .De har blå øyne i starten. Her er Chico & Gjøa.

10.01.07. I dag er små trolla blitt en uke gamle. De har lagt veldig godt på seg den første uken. De har fått sin første mark kur i dag. Det var mye smatting når jeg puttet det i munnen deres. Her er Frøya & Leo.

09.01.07. Trolla vokser så vi nesten ser det. Det er kjempe trangt når de skal ha melk nå. Vill krig om riktig pupp. Kellie har masse melk så alle får nok og sovner mette og fornøyde. Her er Chanel & Birk.

08.01.07. I går kveld badet vi Kellie igjen. Skal love hun var fornøyd etterpå. Så nå lukter det ikke bare fødsel her mer ,men også litt deilig shampo lukt. Nå har vi hatt bilder av alle ti trolla. Så nå starter vi på nytt igjen, slik at det blir like mange bilder av alle.. Dette er for at nye eiere kan laste ned mange søte bilder av sitt troll når den dagen kommer. Her er Gjøa og Balder.

07.01.07. I natt fant jeg ut at det høres ut som en hel fule flokk når små trolla er i gang med å finne riktig pupp. Maken til kvitring. De spiser og sover. Kellie er en ordentlig hønemor. rumpevasken går så det suser på alle ti. Her er Santo. & Frøya.

06.01.07. Kellie stor koser seg med små trolla sine. Hun er med på to turer daglig. Når vi kommer hjem så er det full fart opp til de små. Så står hun å piper litt og ser på dem før hun legger seg godt til rette for neste runde med melk. Her er Leo & Chanel

05.01.07. Jeg merker godt at dette er 10 valper og ikke 7 som amrisen er. De har bestemte meninger om hvem pupp som det står navnet deres på. De vokser godt. Det er helt utrolig å sitte å se på de små vidundrene med de bitte små føttene. :-) Her er BIrk og Balder som er på tur i sengen min. Det begynner alt nå å bli trangt om plassen når Kellie slipper ned melk til dem.

04.01.07. Natten har foreløpt rolig og fredelig. Selv for meg som er fryktelig nysgjerrig å ligger helst med hodet ned i valpene hele tiden. Klarte faktisk å sove mesteparten av tiden ,med noen bråvåkninger hvor jeg telte å ja da alle var der enda. Her er Kellie med sine søte troll  og så er det Mac som drikker melk.

6 hanner & 4 tisper født 3 januar 2007.

Kellie er en sprek dame som var med å gikk tur i skogen kl 9 i dag morges. Vi var hjemme igjen kl 9.30 og kl 12 startet hun fødsel. Det har gått kjempe fint med ca en valp i halv timen. Den siste kom etter 1 1/2 time og mange diskusjoner mellom Kjell og meg om det var flere. Her er Kellie med sine nyfødte troll. Så er det Chico & Lhea. Lhea leter etter melk i floss teppet.. Det er vi som har malt hvite prikker på de for å se forskjell.

 

 


© 2019. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!