Trening her på Vesterøya 06.05.13. Elisabeth som er fotograf tok seg en tur innom å knipset et knippe bilder på mandags treningen vår. Utrolig flotte bilder se mer av hennes arbeider også på  www.elisabethfoto.no

Flatmesterskapet 11-12/06.11 på Hokksund camping.

En herlig pinse helg med Av-Zan-Iaz gjengen. Vi var mange som deltok på både utstillingen og working testen. En herlig gjeng som bakker hverandre opp og har masse humor og lede. Så helgen har vært fylt med trimming av pels, utstilling ,trening av hund ,grilling og kos, kvalifiseringsprøve jakt og working test. Og sist men ikke minst. Utrolige mye latter og glede. Har helt vondt mage magen enda jeg etter all latteren som har vært i helgen. :-) Bård & Odin smalt jo til å tok CERT på lørdagen, velfortjent for Bård med sin nydelige Odin. Chanel ble BIR valp med Santos Sønn Felix som BIM :-)

Zaga klarte å bli nr 2 unghund mester i flatmesterskapet:-) I Working testen stilte vi mannsterke opp fra Av-Zan-Iaz med Odin,Casper,Dino,Zaga ,Kellie & Scott i Bk. Her gikk det veldig greit for de fleste.Zaga ble som sagt nr 2 unghund mester og Kellie ble nr Veteranmester. I AK var Nikita & Cox med. Nikita deltok ikke på utstilling på lørdagen p.g.a lite pels etter valper så hun blir jo da ikke med i Flatmesterskapet. Men hun ble nr 4 av alle i AK klassen og det er jo kjempe bra og gå i toppen blant jakt labbene :-) Scott var heller ikke med på utstillingen så han gikk også bare BK for første gang. Han funket kjempe bra og fikk ingen 0. Utrolig morsomt å gå med han. Nå må jeg bare få ryddet litt opp i lydigheten rundt oss slik at det blir bra :-) I elite (Vinner)klassen stilte Lhea  med litt mer blandede resultater. Tror løpetiden nærmer seg med storm skritt.Men hun ble nr 5 så det var jo greit nok.

 Resten av Av-Zan-Iaz Gjengen var med rundt på postene og heiet gjengen frem. Deilig med støtte når man står i en prøve :-)

21.04.11. Endelig litt bilder fra aktiviteter igjen. Har vært en smule treg på å legge inn nytt her. Vi har trent jakt både søndag og i dag skjærtorsdag med Av-Zan-Iaz hunder her på Vesterøya. Søndag var det Inger Johanne og oss med våres hunder og i dag var det mange som var med. Janne med Rinto & Ecco, Ragnar med Breki,Bosse med Cox ,Tanya med Casper og Merethe med Thiana. Det ble en sol fylt dag med masse trening. Vi startet med felles lydighet slik at alle fikk dempet seg ned litt.Så startet vi med  feltsøk først med dummies  så med vilt. Dette funket kjempe bra.

Vi fortsatte etter dette med markeringer og litt utsendinger . En kjempe fin dag med flotte blide mennesker og nydelige hunder som alle var kjempe flinke. Bedre bilder kommer bare jeg kommer hjem fra hytta igjen. :-)

12 & 13.09.09. 2 dagers jakt kurs med Ingrid Andren som instruktør er ikke å forakte.7 håp fulle Av-zan-Iaz Hunder & 3 hunder fra andre kenneler stilte opp blide og forventende lørdags morgen. Pent vær hadde Ingrid også tatt med fra Sverige så vi hadde det kjempe deilig. Begge dagene startet med kort info nede på hytta. Så bar det ut i skogen for jobbing. Ingrid jobber nøye med hver hund på det stadiet hver og en har kommet.

Vi har jobbet med markeringer ,utsending ,dirigering og nær søket. Det er masse å huske for hver enkelt og mye og håndtere. Alle hundene synes det var kjempe gøy å apportere og førerne ble bedre og bedre til å håndtere sine håp fulle.

Ingrid  satt  5 av gangen på linje hvor man måtte jobbe med sin hund og etter hvert sende ut for å hente inn. Det var ganske så slitne hunder og mennesker når søndags ettermiddag  dessverre kom. Tror nok de fleste hadde lyst til å lære enda mer selv hvor kjørt man var etter en kjempe helg med masse god lærdom og kjempe undervisning fra Ingrid. Tusen masse takk Ingrid for et kjempe flott kurs. www.actualis.se

20.04. Ja her har vi ikke vært flinke til å oppdatere. Men tenkte å skrive noen ord nå. Kjell & Lhea har vært på jakt internat for åpen klasse i Flathult hos Kennel Flatterhaft  i helgen. Instruktør der var Birgitta Staflund Wilberg. En kjempe helg med utrolig mye nyttig lærdom og en kjempe dyktig instruktør. Man får igjen bekreftelsen på at man må trene basis massse. Lhea funket i 100 og hadde en super helg.                                            Her er bilder tatt av Kent -Tiwas. :-)

12.10.08. Ja så har helgen forsvunnet og jakt kurset er vel i havn. Ingrid & Hans har loset oss igjennom en helg med masse ny lærdom både på fører og hund. Det meste ligger som regel i hvordan vi oppfører oss og kommuniserer med våres hunder ,så når man rydder opp i disse tingene så forsvinner alle rare handlingsmåter på hundene og de funker i 100. :-) Vi har jobbet med markeringer ,utsending, nær søket, dirigering, apporteringen og ikke minst hele lydighets biten man må ha for å få alt til å funke bra. Ingrid delte ut et ark i starten av kurset hvor det var mange puslebiter i et stort puslespill som må være med for at hund og fører skal klare å funke på en jakt prøve eller en praktisk jakt. I løpet av helgen så skjønte man jo at dette stemte veldig bra ettersom den ene biten etter den andre begynte å virke. Alle har fått med seg hjemmelekse som man skal jobbe videre med igjennom vinteren med sin hund. Alle ønsket seg også et videre kurs med Ingrid & Hans og det skal vi prøve å få til. Vi vil få si TUSEN TAKK til Ingrid & Hans for kjempe flott kurs. Her foregår alt i lugn & ro. Disse ordene har alle lært seg i helgen. Vi vil også få takke våre flotte hundeiere med kjempe jobb med hundene "våres"  :-)  Ingrid & Hans sin hjemmeside finner du på  www.actualis.se

11.10.08. I dag har første dagen av jakt kurset Med Ingrid & Hans gått av stabelen. Vi startet dagen med teori. Så fortsatte vi med litt lydighetstrening på hundene  for å samle de til en gruppe. Lydighets øvelsene er jo også de samme man bruker på jakten så disse er viktige at sitter fast spikret i hodet på både hund og fører. Før lunsj så trente vi også på linje med dummies som falt, men som førere fikk hente mens hundene ventet. Dette gikk kjempe bra. Ikke alltid at verken hunder eller førere så at det datt en dummie foran dem, når den kom fra et sted de ikke forventet at det skulle komme noen dummie. Så alle fikk skjerpet sansene sine fort. :-) Etter lunsj så fortsatte vi med markeringer. 5 og 5 fikk stå på linje med en og en som fikk hente. Ingrid er nøye med hver og en så alle fikk nye ting å trene videre på. Etter dette så jobbet alle litt med nær søket og fløyte signalet man valgte å bruke for seg og sin hund. Da var det slutt kjørt i topp etasjen til alle ,både to og firbente deltakere. Det er mange timer med morsom læring .Men gjett om man blir sliten. Det første bildet er av Ingrid & Hans i undervisningen. Så er det en del bilder tatt gjennom dagen. Lunsjen var også deilig i solen med grillen tent og nydelig sjokolade kake fra Inger Johanne. :-)

28.09.08. I dag har vi vært å trent markeringer med skudd og feltsøk både enkeltvis og med mange hunder på linje, hvor  en og en får gå ut å søke og hente. Kjempe gøy. Tasha fikk også være med på dette og funket kjempe bra. Helt utrolig siden hun akkurat hadde fått gått et lite feltsøk for første gang med alt lagt ut uten at hun så dette. Terrenget var veldig kupert så hundene måtte virkelig jobbe for å komme seg frem. Alle våres 5 hunder fikset dette kjempe flott. De fant ,hentet og avleverte som noen guder. Det er ganske så vanskelig å sitte rolig når det er andre hunder som er ute å jobber og vente på sin tur når man faktisk sitter løs på linje. Men det gikk bra med alle. Markeringene var også i et meget kupert terreng. Så det var litt av en jobb for å komme seg frem til der dummien falt. Men alle 5 jobbet bra og avleverte byttet flott. Her er Alana,Kellie,Lhea,Nikita & Tasha ute å jobber. Det siste bildet er Lhea med vann apportering. Tøft å klare å komme opp. Men hun holdt dummien og avleverte Vi avsluttet i dag med dirigering på vann og apportering nede hos Anneli. Jentene fungerte kjempe flott så dagen i dag er vi veldig fornøyd med. :-)

27.09.08. Vi har vært på Kennel Flatterhaft i hele dag å lært mye nytt. Tasha har prøvd seg på sitt første blod spor sammen med Kjell. Utrolig morsomt og ikke minst lære rikt. Så nå skal vi prøve å trene dette også. De andre jentene våres fikk kose seg med vann apporteringer og dirigeringer. Det er et utrolig flott terreng her nede hos Anneli. Vi blir her frem til tirsdag og skal kose oss med å trene hunder hver dag.

23.08.08. I dag har Kjell ,Angelica,Anders,Bosse,Anita & Wibeche vært i skogen å trent jakt med Ewita,Neo,Cox,Kellie & Lhea. Det gikk kjempe flott. Alle hundene stor koste seg med å jobbe . Her er litt bilder fra dagens kos.

13.08.08. I dag har vi tatt oss en runde med feltsøk og markeringer igjen. Både Cox og Dino stilte med eier samt Grappa med familie som hadde tatt seg en tur fra Oslo for å være med. Alle tre ung hundene fungerte kjempe flott. De synes det er kjemp gøy å få ut å hente. De klarer også godt vente treningen når det er andre som får lov til å jobbe. Sitter stille og rolig uten lyd og venter. Men gjett om det er turbo fart når det endelig er deres tur. Her er Grappa som kommer inn til Hanne med dummie etter en markering. Så er det Cox & Bosse som er klare når markeringen går. Siste bilde er Kjell & Lhea som avleverer etter en markering. Nikita hadde heldigvis fått oppfarten igjen i dag. Ingen demping selv med fremmede folk i feltet. Det var deilig.

03.08.08. I dag har vi fått en ny runde med markeringer og feltsøk i skogen. Både Cox og Dino med eier dukket også opp. De 3 første bildene her er først Cox på markering med dummie. Så er det Dino på markering med fuglevinge dummie. Det siste bildet er Dino som har hentet en dummie på markering. De to gutta går kjempe flott. De er jo bare 8 mnd. gamle ,men jobber som noen helter begge to. Vi fikk også trent litt med våres jenter. Greit med flere folk å bruke som figuranter ute på markeringen. Vi tok også et felt søk med alle på en linje hvor en og en hund fikk gå ut på søk. Dette klarte jentene våres som en drøm. De plukket inn 12 dummies i en fei. Dette fikk ikke "små gutta" prøve seg på enda. Det er litt for tøft.

31.07.08. Litt felt søk & markering rekker vi innimellom øktene med små trolla. I dag har Cox, Anita & Bosse ,Dino , Inger Johanne & Eirik samt Tasha vært med oss ut i skogen på morgenen å trent både Felt søk og markeringer med skudd både på dummies og fuglevinger. Dette gikk kjempe fint. De tre øverste bildene er Bosse & Cox De tre neste er Inger Johanne og Dino. Så er det Tasha som koser seg med felt søk. Det siste er fra skjæret hvor vi trente vannmarkeringer. Ellers så har vi kennel Stormys /Rudskogen på besøk her nede på den andre hytta våres. De har med seg 7 flatter til som var med å trente vannmarkeringer i går. Litt sosialt blir det også. Kos med sommer og sol.

I dag 15 juni har vi vært på jakt prøve med tre av jentene våres. Anita burde ha meldt på Alana også ,men hadde dessverre nerver så det holdt med en. Men det gikk kjempe fint. Selv med en prøve situasjon vi aldri har trent på. Fikk jo noen ekstra nerver når vi skulle gå etter en skytter som plutselig "så"  fugl og hevet geværet å skjøt. Så datt det ned en dummie. Hunden skal ikke hente denne før den har fått beskjed på det. det var 3 land markeringer ,2 vannmarkeringer og et feltsøk hvor det også gikk en skytter å skjøt 2 ganger før vi fikk lov til å sende hunden for å hente 5 dummier. Nikita, Lhea og Kellie gikk kjempe bra på alt sammen. Lhea mistet en premie grad fordi hun byttet en dummie på feltet. Sammenfattende kritikk på Lhea lød slik: Gjennomfører prøven på en flott måte, viser seg som en dyktig "viltfinner" og en god markør. Bytte av  dummie på søket  gjorde at høyeste premiegrad ikke oppnås.2 premie Nikita: Gjennomfører prøven på en utmerket måte. Enkelte skjønnhetsfeil påvirker ikke premiegraden. 1 premie. Kellie :Gjennom fører prøven på en flott måte. Viser fine retriever egenskaper. 1 premie.

I helgen 7 -8 juni var vi en tur i Trondheim på utstilling. Millie fikk enda en BIM. Hun står som et lys i ringen. Er kjempe morsom å handle med. Nå i dag 11 juni har Kjell , Alana & Lhea vært på kvalifiserings prøve for jakt. Det gikk kjempe fint for begge to. Det første bildet er av Millie som BIM sammen med hannvalpen som ble BIR. Bilde nr 2 er av Alana & Lhea ,stolte etter kvalifiseringen.

Vi var på Sunnmøre å stilte hund nå i helgen. Her gikk det kjempe bra. Her er noen av bildene som avd. Sunnmøre har lagt ut på hjemmesiden sin.

Bilde 1: BIS oppdretter klasse Bilde 2 :Millie BIM Bilde 3: Tasha BIS Junior. Bilde 4: Tasha & Anton BIR & BIM  Junior Bilde 5: BIR & BIM (Tasha)

21 & 22 mai -Jakt trening  & Paring i Tollsjø.

Lady startet løpetid og da var det bare å sette nesen ned til Sverige for å besøke Tiwas ,Mari & Kent. Her ble vi tatt godt i mot av både to og firbente. Paring fant sted med en gang vi slapp de to turtel duene sammen. Det var jo bra for da var det masse igjen av dagen for trening for oss. Kjempe gøy å prøve seg i nye områder med både dummies og kanin i både felt og markeringer. Alle jentene våres tok kaninen og kom inn med den.  Det var verre med Anita som fant ut at hun vegret vilt og satt på en stubbe og tok bilder hver gang "pelle" ble hentet inn. Nikita er jo vant til å levere alt til "mor" og kom glad og fornøyd inn for å gi i fra seg "pelle" til Anita. Gjett om noen var kjempe glad når Kjell kom å tok i mot byttet. Har fremdeles stå pels på armene bare med tanken på å ta i den slappe og veldig døde kaninen som jeg nesten ble budt. 

Det er jo helt utrolig at man kommer igjennom to herlige dager i verste hoggormterreng uten at noen av de 6 hundene ble bitt. Men da er det dobbelt så ille at vi stanser på en parkeringsplass på vei hjem for å lufte hundene og mater disse og Kellie blir bitt av en orm. Hun fikk motgift og pencelin 7 min. etter bitt. Anthistaminer 45 min. etter bitt. Full dialog med veterinær på tlf. og virket helt fin. Dagen etter så var hun helt mørkerød med blødninger i huden på hele benet og under magen. Samt 3 ganger i tykkelse. Da bar det inn til veterinær igjen. Han var veldig overasket over at hun hadde fått så stor reaksjon med så rask behandling som vi fikk gitt.. Etter ny intravenøs veske terapi og noen ekstra sprøyter med enda mer motgifter så fikk vi beskjed om å reise videre til Ålesund. Vi skulle stoppe en gang i timen og masere benet og gå litt med henne slik at sirkulasjonen ble holdt ved like. Dette for å forebygge koldbrann.

Skriver dette for å advare alle mot hvor giftig huggorm faktisk er. Ha alltid med motgift. Her er litt bilder fra treningen i Sverige.

Bilde 1. Alana  - Bilde 2. Nikita -  Bilde 3.Lhea - Bilde 4. Kellie.

12 mai -08  Working test på Hasle moen.

Her deltok vi med 4 av jentene våres. Nervene var i hvert fall hos Anita helt ute å kjøre. Det er Kjell som gjerne går prøvene vi deltar på ,men nå har han dyttet i gang meg også. Debuterte da med å melde på både Alana & Nikita. !!!!!!!!

Men dagen gikk faktisk bra. Vi kunne nok hatt bedre poengsummer hvis vi hadde klart å prate litt mindre på hver post. Men ikke lett å lukke disse brødboksene våres da  :-)

Nikita gikk til Post 1: 14 p. Post 2: 16 p. post 3:  18 p. post 4:  15 p. post 5: 6 p.  Totalt 69 poeng av 100 oppnålige.

Alana gikk til Post 1: 14 p. post 2: 15 p. post 3: 9 p. post 4: 12 p. post 5: 14 p.   Totalt 64 av 10 oppnålige poeng.

Lhea gikk til Post 1. 14 p.  Post 2: 0 p. post 3 : 15 p. post 4: 16 p. post 5: 10p.  Totalt 55 poeng av 100 oppnålig. Hun ble nr 3 unghund mester totalt i flat mester skapet

Kellie gikk til  Post 1: 14 p. post 2:18 p. post 3: 16 p. post 4: 19 p. post 5: 15 p. Totalt 82 poeng av 100 oppnålige.

Linda med Av-Zan-Iaz Chat gikk også sin første Working test og hadde vel like mye nerver som Anita. :-) Men gjennom førte med glans

Chat gikk til Post 1: 13 p. Post 2: 17p. post 3: 12 p. post 4: 10 p. Post 5: 0 p. Totalt  52 poeng av 100 oppnålige.

Anja fra Kennel Kvasneset  satt å tok bilder på noen av postene  og disse har vi fått. Tusen takk Anja

Her er det Av-Zan-Iaz Frie Nikita på vei inn med funnet sitt.

Her er det Av-Zan-Iaz Alana på vei inn med funnet sitt.

Her det Av-Zan-Iaz Black Kellie på vei inn met funnet sitt.

 

 

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!