11.12.10. I går flyttet Diva og det ble bare Marley igjen i stua her. Godt vi har Mie. Hun leker med han og er søster. I dag skal Marley også flytte. Det blir ganske så tomt å rart uten de to charm trolla. Blir spennende å se hva Charmen synes om at begge barna henne er flyttet ut av huset. Men du så flotte familier vi har fått til bortskjemtende våres. :-) Nå vil de få all oppmerksomheten selv. Her er Marley i farta i går ettermiddag. Tenk det er siste dagen jeg skriver i valpedagboken. Det blir også litt rart etter å ha fulgt disse to god klumpene nå i 8 uker. De kommer heldigvis på besøk både til klipping og til trening. Valpetreffet blir i januar og gjett om vi gleder oss til å ha de samlet igjen.

10.12.10. I natt har trolla vært helt utrolige. med så mye lyd fra valperommet har de allikevel sovet godt. De våknet ved 23.30 tiden. Da peip de. Jeg bar de ut en tur og jammen bæsjet og tisset begge to ,Så var det inn i lekegrinden igjen. Og de la seg ned for å sove videre. Med fødsel i huset blir det jo mye frem og tilbake og masse lyder igjennom hele natten. Dette har de fikset helt fint. Ikke no mas her i gården nei .I dag skal Diva reise hjem til sin familie. Her er Knoll og tott i lek med Mie i går ettermiddag. Så er det Marley & Diva.

09.12.10. Huff tenk i morgen flytter Diva og på lørdag Marley. Skjønner jo veldig godt at de trenger egne hjem med masse oppmerksomhet og kjærlighet. Men du så glad man blir i slike små marsvin. Nå har de blitt ganske så flinke til å gjøre i fra seg ute. Så klart skjer det et lite uhell inni mellom, men er vi flinke til å få opp døren med jevne mellom rom så skjer det meste ute. Merker at de også søker til veranda døren så fort vi åpner lekegrinden når de har sovet. Her er Diva & Marley nyklipte før de skal flytte. Merker at det er viktig med jevnlig klipp nå. Litt mer vilje når jeg klippet nå en forrige gang. Men de slapp ikke unna.:-) Dette er en må ting på en amrik så det må de bare finne seg i. Er de ikke skjønne begge to

08.12.10. Knoll og Tott var slitne i går kveld etter dagens begivenheter. Men de klarte allikevel å ta noen runder med lek og rive ned en nisse. Huff å jeg gruer til de skal flytte. De er så utrolig herlige begge to. Elsker å kose fanget,biter oss i bena ,krangler med Mie og er bare helt til å spise opp.Her er Marley & Diva.

07.12.10. I dag har vi vært hos veterinæren. Bil turen på ca 4 mil hver vei gikk kjempe fint.Sov begge veier :-) Tisset ute når vi kom frem og ute når vi kom tilbake. Flinke barn Så nå har vi fått god trening på dette også. Var veldig fornøyd etter sjekken hos veterinæren. Begge er friske og fine :-) Alltid litt spennende med hjerte og slike ting man ikke så lett får sjekket selv. Men alt var heldigvis i skjønneste orden med begge to.Vi fikk meget godt på helhetsvuderingen. Så nå er det spennende om de reagerer på vaksinen.  Her er Knoll og tott i leke grinden i stua. med denne så får vi trenet på å ligge inngjerdet. Det er greit i forhold til bur som de skal bruke i hvert fall om natten når de flytter.

06.12. trolla trives med å bare bo i stua. De sover i lekegrinden om natten slik at de ikke skal ta rotta på noen ledninger eller nisser:-)  I morgen skal vi reise til veterinærern for helse sjekk ,vaksinering og chip merking. Gjett om det blir spennende da:-) Her er Marley & Diva.

05.12.10. Trolla har både i går og i dag hatt besøk av sine nye familier. Gjett om det er gjevt da med massse oppmerksomhet. I dag kommer Nala hit. ,og hun overtar valperommet for å gjøre seg klar til sin fødsel. Så nå blir knoll og tott boende i stua. Kjenner jeg er en smule trøtt i dag. Først julebord i gård kveld. På vei hjem med taxi løp det en hund ut i veien og holdt på å bli påkjørt. Den fanget jeg og tok med hjem. Så var det å scanne den før Kjell ,Tania og jeg satt å lette etter eieren på nettet i natt. Den ble hentet her ved 4 tiden på morgenen.:-) Så det ble lite søvn i natt. Tania og Casper tok kvalifiserings prøven i jakt  i dag morges. De bestod med glans. Godt hun ikke var helt utslitt etter mine greier på natten. Her er begge to,så er det Marley & Diva.

04.12.10. Tenk 7 uker gamle allerede. I dag er det dags for den siste mark kuren her og klo klipp så klart igjen. I går var oldemor Zeline her å kosa seg med knoll & tott. Hun elsker slike små " marsvin" og vil gjerne gjøre det hun kan for dem. Men de hadde liten tid til å sitte rolig for å bli stelt. Full fart rundt i stua og ordnet det meste. Her er Diva med en liten pøbelstrek. dette får hun jo ikke lov til,men hadde kameraet innen rekkevidde og fikk tatt rampestreken på kort :-) Så dette kan hun ikke snakke seg fra . Marley steiler i farta. Nå er det fart i troll ungene. De leker masse med Charmen hele dagen når de er våkne. Gjett om de får en god utvikling i det sosiale språket. Med to valper så stor koser gjerne tispa seg med dem helt til de flytter.Her er begge i farte. Diva med pøbelstreker og Marley i farta.

03.12.10.Tenk i dag er det bare en uke til trolla skal begynne å flytte. Det er ganske så rart. Huff det er godt begge er solgt ellers så tror jeg lett det hadde blitt en hund til her :-) Det er foreløpig veldig kaldt ute så de får bare kjappe turer ut for å gjøre i fra seg. Men det er jo så spennende ute. De vil helst ikke inn igjen så jeg må hente de begge to :-) Mie var også med ut på terrassen i dag. Hun ville gjerne være litt til ute når jeg tok Knoll & tott inn ,men hun stod fort på døra å mjauet. det var vist veldig kaldt på labbene ja.Marley & Diva var ganske så hjelpsomme når jeg vasket gulvene i dag. Det var vist fryktelig morsomt både med støvsuger og med gulv kluten. Begge deler skulle angripes i lek. :-) Her er Marley & Diva.

02.12.10. Trolla har turna rundt i stua i hele dag. Scott synes de to små er ganske så rare. Så fort den ekstra "store" store broren kommer inn har han de på slep hele tiden. Diva gjør seg ordentlig til for han. Maten hans er også veldig spennende. Ute har det vært 16 kalde i dag så det har bare vært et par kjappe do besøk ute før det bar inn igjen. Ikke verdt å la små trolla få lungebetennelse med den kalde vinteren som er kommet så plutselig.Men de vil gjerne ut. Må passe på når jeg slipper de voksne inn og ut på verandaen. Gjett om to små troll har lyst til å ta en ekstra tur ut da :-) Her er Knoll & Tott i farta :-)

01.12.10. Her er knoll og tott ute på terrassen å tisser i går kveld. Det er jo ganske så kaldt så de får bare korte turer ut. Men gjett om snø er gøy. Det smakes og smattes. Stort rom er blitt satt veldig stor pris på. Når Nala flytter inn for å få valpene sine så tror jeg at små trolla bare blir i stua. Det er så utrolig enkelt med 2 små amrik troll. Og veldig koselig at de er sammen med meg hele tiden.Bilde nr 2 er Marley i farta når han kommer inn. Da er det å løpe litt rundt å få varmen igjen.  Bilde nr 3 er Diva som koser seg i snøen :-)

30.11.10. I dag skal vi åpne rommet helt slik at knoll og tott slipper å klatre frem og tilbake over sperre veggen. For det fikser de fint nå. Så den er ganske så unødvendig :-)Ikke bare bare å prøve å bestemme hvor to slike oppfinnsomme små troll skal være. De har store planer om å bestemme selv, noe de så klart ikke      får :-)   Her er Diva & Marley.

29.11.10. I går ble det skikkelig snø storm her nede i Sandefjord. Det var så vidt vi klarte å komme hjem igjen med campingvogna. Men det gikk heldigvis veldig bra. Trolla har virkelig holdt hus med Merethe det siste døgnet. Gjett hvem som har lært seg å klatre over å bare gå inn i stua når det passer henne selv. Jo nettopp Diva. Marley sitter pent til bake å hyler at han blir igjen alene. Så da er det bare å hente han også. De har lekt masse med lille Chico som er en York sire terrier mens vi har vært på utstilling. Så de har fått masse god utvikling :-) Hundekjeks fikk de smake for første gang i går. Det falt virkelig i smak. :-) Her er knoll & tott som har tenkt seg ut i stua så er det Marley & Diva.

28.11.10. I dag er vi på Utstilling med 6 av de store trolla våres. Merethe holder hus og passer små troll ,Charmen, Kellie & kattene. Knoll & Tott turner som vanlig rundt og er bare hlt til å spise opp. e elkser å få kos og oppmerkomhet og tror nok at de er de eneste i verden som skal ha dette. Så fort de må sitte litt på valperommet så er det bhu hu nå :-) Her er Diva & Marley.

27.11.10. I dag er trolla blitt 6 uker gamle. I går var trolla med ut to ganger. Begge var trygge å fine ute. Selv med 6 kalde. Snø var en merkelig greie. Suste på den å fikk den i nesa. Rare saker. Begge to både tisset og bæsjet ute. Så nå er treningen i gang :-) På kvelden så de på X factor sammen med Kjell,Nikita,Zaga,Charmen og meg . Beste stedet i huset er tydeligvis stua :-) Her er kose gutten Marley på fanget foran tv`n mens Diva sjekker om de store har glemt igjen no mat :-)

26.11.10. I går kveld hadde vi kjempe kos besøk av familien til Diva. Gjett om trolla stor kosa seg. De var også med å vaske første etg tidlige på dagen. Ganske så hjelpsomme kan jeg fortelle. De stikker nesene sine inn i alt jeg holder på med. Her er Diva & Marley. :-)

25.11.10. Konsert blir det fort hvis ikke jeg er kjapp nok til å slippe de inn i stua så fort de våkner. Jeg tror ikke noen kan høres så lei seg ut som en amerikaner. Det er ordentlig bhu hu lyd. Charmen hadde noe skikkelige leke runder i stua med knoll og tott i går . Nå er leken virkelig i gang. Mie vil jo også gjerne være med så her er det dyrehage for tiden. Her er Trolla som hjelper meg med å rydde ....... De stikker nesa i alt jeg holder på med og er i bena mine hele tiden. Sko er bann lyst her i huset for tiden.Bare sokke lesten slik at man kjenner det fort hvis man har en liten amrik under foten :-)

24.11.10. I går kveld turna trolla rundt i stua. Nå vil de helst være ute hele tiden. Mie jakter på valpene rundt i stua. Og de sitter jo ikke rolig. Det er om å gjøre å utforske det meste hele tiden. Her er Knoll og tott i Dinas hule. Den var veldig spennende, Så er det Marley som kulern midt på gulvet og lille frøken Diva med et aldri så lite rampe tryne :-)

23.11.10. I dag kommer Tante Ellen for å passe små trolla og gi de litt ekstra kos igjen. Nikita & jeg tar en siste tur til hennes kjæreste for parring. Scott har ødelagt øyet sitt i skogen så vi skal innom veterinæren først på kontroll med han. Trolla vokser og utvikler seg. Magene har taklet mark kuren veldig bra. Nå er det på tide å hilse på snøen litt en dag også. Men må ta en dag det ikke blåser så mye. Dette blir nok spennende :-) Her er Marley & Diva. De har noen helt bedårende blikk de to hjerte knuserne.

22.11.10. I går var det masse besøk her for trolla. Gjett om de satte stor pris på dette. De turner rundt i stua og Mie elsker å fange dem. Så her går det unna. De er sikre på at alle de voksne hundene er melke biler som kommer med mat til de. Så så fort en kommer i nærheten så kommer de løpende for å sjekke om det er no melk der. Men det er ganske så høyt opp til Flattene. Til trollas store fortvilelse. Her er Marley & Diva.

21.11.10. I dag får trolla masse besøk. Det setter de stor pris på. De vil jo helst være i stua hele tiden. Mie er en yndig leke kamerat som er veldig morsom å dra i halen. I går kveld var Scott også en spennende fyr. Gøy å hilse på en gutt også. Han synes de var ganske så merkelige. Lå bare å skakket på hodet av de merkelige små trolla. :-) Her er Diva & Marley.

20.11.10. Tenk i dag er trolla blitt 5 uker gamle. Små -store troll :-) I dag er det dags for ny mark kur. Ellen var barnevakt her i går når Nikita og jeg var i Lillestrøm å møtte kjæresten hennes. :-) Gjett om trolla stor kosa seg med all den kosen da. Ellen koser og koser og de elsker all oppmerksomheten. I går kveld så de på X factor sammen med oss. Høy musikk det betyr ingen ting. Man enten sover, leker eller spiser like godt samme hvor mye lyd det er :-)Her er Marley & Diva.

19.11.10.Trolla har virkelig fått opp øynene for lek og morro nå. De elsker å buse rundt ,og Mie er en morsom lekekamerat. Mie er også flink til å spise opp yoghurten til små trolla. Hun har funnet ut at det er en ok restaurant inne på valperommet hvor det finnes en del godis. Trolla måtte klippe klør igjen i går kveld. De vokser fort å blir veldig skarpe. Men det gikk kjempe bra heldigvis. Her er Trolla i lek med Mie.Så er det Marley & Diva.De blir bare skjønnere og skjønnere :-)

18.11.10. Trolla har fått mye pels mens vi har vært borte. Så i går kveld var vi i gang med klippe maskinen igjen. Dette gikk kjempe fint.Så nå er ører snute og bryst klippet igjen. De er bare helt til å spise opp. Yoghurt synes de er kjempe godt og snuten er ganske så hvit når de ferdige. Godt Charmen er like glad i yoghurt. For det blir en skikkelig vask av mamma når de er ferdige. Her er Diva & Marley som spiser ,så er det Marley med yoghurt bart og lille frøken Diva.

17.11.10. Utrolig deilig å være hjemme med trolla igjen. Charmen var også kjempe fornøyd når vi kom. Men du som de har vokst og utviklet seg. Nå har bordskikken kommet på plass. Spiser pent av skålen. Både Merethe og Inger Johanne har gjort en kjempe jobb. Fart er det blitt i de to små også. Nå går det i 100 over gulvet. Her er det bare å passe på hvor man setter bena.:-) Her er Marley & Diva.

16.11.10.Trolla koser seg hjemme med tante Inger Johanne. Nå spiser de av egen skål og stor koser seg. Hjelper med litt tanter på besøk så kommer bord skikken fort . I dag er vi på vei hjem igjen etter vellykket parring mellom Lhea og Elton. Morsomt å være på tur men du så gøy det blir å komme hjem til charm trolla igjen. :-) Her er Diva & Marley.

15.11.10. Trolla koser seg med Eukanuba tørr for malt opp til grøt sammen med Cultura. Dette har falt i smak. De traver nå stua rundt på oppdagelse ferd og er ikke så stille og rolige foran peisen mer etter hva jeg får beskjed om :-) Sansene har åpnet seg for at verden er større og mer spennende. Det er så deilig med trygge barnevakter slik at ikke hodet mitt blir helt stresset nå jeg er vekk fra de. Men gjett om jeg savner dem.Alle sammen både katter voksne hunder og valpene. Her er Marley i sengen sin  & Diva som leker med nisse ballen.

14.11.10. I natt og I dag er Merethe barnevakt hjemme med små trolla, Charmen og kattene. Vi er på utstilling på Kongsberg. Så overtar Inger Johanne i løpet av dagen og vi reiser vindere til Sverige for parring av Lhea :-) Godt at vi har gode venner som vi kan stole på som stiller opp.:-)  Trolla vokser og trives. Melk er fremdeles det de synes er best. Grøten smaker de litt på før de leker videre. Her er Marley & Diva. Diva ser forøvrig en smule rampete ut her.

13.11.10. I dag er trolla blitt 4 uker gamle. Tenk at tiden har flydd så fort. De synes det er mest gøy å være uten for valpekassen nå når de er våkne. Men gjett om det er sutring for oppi sengen sin når man blir trøtt. Foran peisen er også et deilig sted å være. Gulvet er heller ikke så glatt mer heldigvis. Lhea som har løpetid må nå være atskilt fra Scott og er barne passer sammen med Charmen til sin store glede. Lhea elsker nemlig alle slik små. Herlig med rumpe vask synes Lhea. Hun skal nå til Sverige for å treffe sin kjæreste å forhåpentlig få noen slike selv igjen.Små trolla synes også det er morsomt med en slik tante. Mie er også utrolig hjelpsom for tiden. Men henne må vi passe litt bedre på. Hun synes de små er veldige morsomme å fange nå :-)Her er Mie,Marley & Diva . Så er det Diva & Marley.

12.11.10. Huff p.c er ikke alltid like lett. Nå har jeg sittet ca en time å prøvd å finne igjen ting for å få lagt ut valpedagboken for i dag. Hmmmff. Men nå er jeg heldigvis på riktig igjen. :-) Trolla har turna rundt foran peisen nå på morgenen. Gjett om de koser seg som stue hunder. Lhea har så lyst til å være mamma for de to sjarm trolla ,men hun får vente på egne babyer :-)  Tennene er nå kommet godt ut å de klør nok litt i tannkjøttet. De elsker å ligge å tygge på hverandre. Her er Marley & Diva

11.11.10. Trolla er veldig fornøyd med kos og oppmerksomhet. I går var Merethe,Tania og AnnKristin her på trening og middag. Trolla fikk jo sin dose med kos de også. de synes det er allerbest på teppe foran peisen. Her er det deilig synes de :-) Her er Daniel som ble veldig lang på det glatte gulvet. Så er det Diva & Marley.

10.11.10.Trolla stor kosa seg i stua i går kveld. Leken er så gøy å se på. De velter å prøve å bite på hverandre. Mie har veldig lyst til å være med, men skjønner ikke helt leken deres :-) Her er alle 3 hvor Marley har tenkt å ta søsteren sin :-) ,så er det bilde av Marley& Diva.

09.11.10. Leken har så vidt begynt. De har noen helt herlige skøyeraktige ansikter når de prøver å treffe hverandre med labbene og bite på hverandre. Men de triller fort over enda da de er ganske så ustøe enda. Det er så morsomt å sitte å se de holder på. De sovner jo fort igjen da. Så det er bare å nyte de stundene de er våkne. Her er Diva & Daniel. Diva synger som sin mamma Charmen til Kjells store fortvilelse. Han synes ikke Charm og jeg er noe flinke når vi synger i kor. Å jammen satte ikke lille Diva i gang med et tynt lite ul til nynningen min hun også .Så er det Marley. Passe tilgriset etter et gjørme bad med mat :-)

08.11.10. Kjempe kos besøk her i går som hilste på valpene. Veldig morsomt at Diva skal bli boende her i Sandefjord. Da får vi sett litt til henne :-) Trolla stor koser seg med valpemat om dagen. Det er spennende med den grøten jeg kommer med. Nå er det ikke lenge før de skal få egne matskåler. Tenker det blir masse gris jeg :-) Her er Alle sammen inklusiv Mie , Som følger nøye med at Charmen vasker ordentlig etter maten.Så er det Diva & Marley.

07.11.10. I går kveld hadde vi middags gjester her. Trolla sov seg glatt igjennom hele besøket. I dag kommer det første besøket som gjelder bare dem. Nå er de klare til å møte verden om en i veldig korte økter. De sover mye fremdeles. Begge to fikk mark kur og klippet klørne også i går. 2 ganger fikk de 2 ts mat som de smatter og søler med. Men gjett om de synes det er godt. Her er Marley & Diva.

06.11.10.I dag er trolla blitt 3 uker gamle. Så i dag er det dags for ny mark kur og klo klipp. Mat skal de også få smake igjen. Det falt nemlig veldig i smak i går kveld. Vi flyttet valpene inn i større valpe kasse også i går. Nå begynte de å trenge mer plass. I natt har de ligget på soverommet sammen med oss. Så er det ned i 1 etg igjen på morgenen. Hyggelig for Kjell og meg å ligge i samme seng igjen etter 3 uker på valpe rommet for Anita :-)  Og med to stykker så er de jo veldig lette å ta med seg rundt i huset der man er. De koser seg masse foran peisen om kvelden når vi ser på TV. Charmen setter også stor pris på litt selskap. Oldemor Zeline var innom på besøk sammen med mamma og pappa i går. Hun ville jo så klart rett oppi til valpene, men den gang ei. Charmen sa klart i fra at hun kunne sitte ved siden av valpekassen å titte, men oppi skulle hun ikke. Gjett om Zeline fortet seg oppi for å kose med oldebarna så fort Charmen gikk ut i stua igjen :-) Godt hun er hos mamma og pappa akkurat ,nå ellers så hadde vi hatt 2 mødre til de to trolla. Her er Marley & Diva.

05.11.10. I dag har trolla fått smake sin første hundemat. Det var mye smatting. De klarte jo så klart å kline dette litt utover labbene og gjett om de lå å suttet på hverandre for å få mer :-) Marley  var også veldig sikker på at det var noe mer grøt i min finger. Her er Daniel & Diva.

04.11.10.I går kveld måtte vi klippe litt med maskin på snutene. Man så jo ikke øynene på små trolla. Det gikk kjempe fint. Det er greit å begynne treningen på klipp tidlig så de venner seg til dette. Så her er Marley og Diva nyklipte på snutene :-)

03.11.10 I dag er trolla blitt 18 døgn gamle. Nå nærmer det seg at de skal få smake litt ordentlig hundemat. Så klart moset ned til baby grøt :-) Vi har begge to mye på kjøkkenet og i stua nå når vi er der. Det er så greit når de venner seg til hus lyder fra starten av Her er Marley & Diva

02.11.10.Trolla har begynt å få øynene opp for at det er mer her i verden. I går kveld lå de foran peisen å tittet på tv :-) I dag var de med på kjøkkenet å fikk melk av Charmen der. Diva beveget seg ut på gulvet å der var det glatt gitt :-) Godt å komme inn på teppet igjen. Her er Kose stunden . Så er det Diva & Marley.

01.11.10. Så er det mandag igjen da. Tid for litt jobb for i hvert fall meg. Kjell har fri i dag og har tenkt å være flink her hjemme med alt som må gjøres. Trolla ligger nå på kjøkkenet sammen med Kjell som spiser frokost. Greit å begynne å bli litt med rundt i huset der vi er. De er rolige behagelige valper. Ikke mye lyd i disse to skjønne små nei. Men de får jo masse av sin mor så behovet på mer er vel ikke til stede verken på mat eller kjærlighet :-) Her er Marley & Diva

31.10.10. Trolla begynner nå så vidt å komme seg litt mer på bena. Det er vaklende skritt av gårde. Men med en mamma som er litt i overkant flink :-) En skikkelig hønemor så trenger de ikke flytte mye på seg for å få det de trenger foreløpig. Dinah -perser katten min- sover på valperommet sammen med Charmen å meg om nettene. Hun ligger å studerer de skjønne små. Ser nesten ut som om hun gjerne skulle overtatt dem tror jeg:-) Mie kattungen er også mye å titter på disse merkelige små søsknene som er i kassen.  Her blir det nok leke kammerat etter hvert som leken våkner i de små. Her er Diva & Marley.

30.10.10.Tenk i dag er sjarm trolla blitt 2 uker gamle. De er bare helt til å spise opp.I dag har vi reist på utstilling. Phu det var hardt å stå opp så tidlig. Med lite søvn de siste 2 ukene så merker man det godt. Når vi kommer hjem igjen i ettermiddag er det dags for ny klo klipp. Trolla koser seg sammen med Merethe mens vi er borte. Deilig med barnevakt :-) Her er Marley som er helt sikker på at det er melk i madrassen min ,så er det Diva.

29.10.10. Trolla vokser og trives. De har begynt så smått å få øynene opp for at det er litt mer i verden en mat og søvn.I dag blir huset fylt opp av folk og hunder som skal være med på utstilling i morgen. Så Charmen tar med seg sine barn og valpekassen å flytter opp på soverommet i 2 etg. for et døgn. Greit at hun har roen for barna sine når det kommer så masse mennesker og fremmede hunder her. Merethe skal være barnevakt her i morgen når vi er borte på utstilling. Tenker det blir nok kos på små trolla da jeg :-) Det første bildet er Oldemor Zeline som hilser på sine oldebarn. Hun ville gjerne legge seg ned å overta hele stellet hun,hvis hun hadde fått lov. Men hun fikk bli med mamma og pappa hjem igjen. Det holder med en hønemor her . Så er det Marley& Diva.

28.10.10.I dag har Daniel også åpnet øynene. Så nå titter begge på verden med noen nydelige blå øyne. Her er Charmen med Diva.Hun blir rundvasket. Så er det Marley& Diva.

27.10.10. Endelig har første mann åpnet øynene. Sort jente titter på veien med et undrene blikk. Hun må vi forøvrig passe litt på nå. Hun spiser alt for mye så jeg nesten er redd for at hun blir for tykk. Hun skal jo lære å gå så det er viktig at ikke hun blir alt for fet :-) Daniel er flinkere her. Han er en nett fin hanne som spiser til han er mett. Han er nå snart på bena rundt i valpekassen. Charmen er en ordentlig hønemor som gjerne ligger med valpene sine hele tiden. Hun må vi nå ta med litt ut slik at lille frøken tykk ikke blir alt for tykk :-)Her er Diva som titter på verden. Så er det Marley som koser seg.

26.10.10. 10 døgn i dag. Jeg er like spent hver morgen om øynene er åpnet. De var litt våte i øyen kroken i dag så nå nærmer det seg ser det som. Klørne er klippet for første gang. Huff så små de er ,men det gikk heldigvis veldig bra. Greit å klippe når de er litt trøtte og mette. Her er Marly & Diva

25.10.10. 9 døgn gamle. Trolla stor koser seg når melke bilen Charmen kommer inn. Hun er forøvrig mest inne i valpe kassen foreløpig. Hun kommer ut på kjøkkenet når hun hører jeg styrer med noe mat .Ellers så ligger hun gjerne å slapper av sammen med barna sine.De er veldig rolige å behagelige begge to. Her er ikke mye lyd. Det tyder jo på at de har det bra da Her er Marly & Diva.

24.10.10. Ingen løse mager så langt etter mark kuren. Deilig. De sover og spiser og blir vasket :-) Øyen sprekkene er blitt veldig mye mer markert nå. Så nå nærmer det seg at de skal titte på verden. Her er begge to så er det Marly & Diva

23.10.10. I dag er trolla en uke gamle. Tiden går veldig fort synes jeg. Nå er det bare få dager før de har åpnet øynene :-) Kjempe spennende.I dag har trolla fått sin første mark kur. De skal ha en ny ved 3 uker ,ved 5 uker og ved 7 uker. Det er alltid spennende om magene holder seg bra etter en mark kur. Det kan fort bli litt løse mager da. Men vi håper jo det beste da :- )Her er Marly & Diva

22.10.10. Trolla spiser godt og er blitt 2 små plugger. De kravler av gårde og har begynt å klare å holde hodet litt over tid også nå. I natt sov jeg oppe, og Kjell tok Natte vakten. Det var deilig å få en natt med søvn igjen. Men gjett om det var full fart ned i dag morges når Kjell skulle på jobben for å legge meg der i steden. Charmen og jeg har nok den samme farten mot valpe rommet begge to når vi har vært ute derifra en stund. :-) Kan sitte i times vis vi to å bare se :-) De er bare helt til spise opp begge de to små trolla. Her er Marly & Diva som vi kaller de nå til de får sine egne hjem og navn.

21.10.10.Den lille brune jenta sovnet bare rolig inn helt plutselig nå klokken 10.30. Hun har lagt godt på seg å alt virket helt i orden. Så det virker som om hjertet bare sluttet å banke. Huff ikke noe gøy. Man blir faktisk veldig glad i disse små fra første stund. De to andre trolla virker kvikke å fine så vi får håpe at disse to har livets rett. Naturen styrer dette så det er ikke så mye man kan gjøre. Dessverre.

I natt har jeg faktisk sovet en del. Uten å henge ut av senga å titte etter at alle har det bra :-) Hønemor kalles det kanskje. Nå er små trolla blitt 5 døgn gamle. Fra ca 7 til 14 døgn åpner de øynene. Gleder meg masse til at de skal titte på meg med skjønne små blå øyne. Charmen er fremdeles mye inne valpekassen. Tror hun stor trives med å være mamma. Hun ligger å titter på de når de sover. Hun ser ganske så stolt ut. Her er Brun Gutt& Sort jente.

20.10.10. Charmen er en rolig og behagelig mamma. Hun stor koser seg med de skjønne små trolla sine. Hun bli gjerne med en tur men du så fort det går hjem igjen. Hun vil helst bare ligge i kassen å se på små trolla sine. Trolla tar også livet veldig med ro. Døgnene består av mat -bli vasket -sove-  så er det pån igjen med ny mat..... `. Her er brun jente og Brun gutt i sengen min. De skal tidlig bli bortskjemte :-) 

19.10.10. I dag er trolla 3 døgn gamle. Alle har lagt godt på seg å blitt runde å gode:-) Ørene har allerede begynt å bli lenger. De er bare helt til å spise opp. Charmen har vært med på tur med de andre både morgen og kveld. Men gjett for en fart det er hjem igjen. Da skal vi rekke et tog tror jeg. Mie kattungen lurer fælt på baby callingen. Hun skjønner ikke hvor bayene er når det piper der. Hun leter foran og bak den. Her er brun gutt som ligger å drikker melk og sort jente som er veldig mett og trøtt. De spiser så jeg nesten blir redd for de. Magene er så store og runde etter melk at de ligger å små triller med bena ut til siden.

8.10. 2 døgn gamle. De er bare helt til spise opp. Det er noen helt skjønne små runde baller å alle tre.. Minste jenta har også lagt veldig mye på seg så nå begynner de å bli mer jevne. Charmen ble med på tur i går kveld. Hun kosa seg ute en tur ,men bena gikk veldig fort hjem igjen. Så var det rett i valpekassen og opptelling. Å tenk... Ingen hadde rømt :-) Her er sort jente og brun jente.

17.10.10. Så var første natten gjennom ført. Må jo innrømme at jeg ikke har sovet stort. Med melk en gang i timen og jeg som da sitter å følger med at alle får det de skal så blir det lite søvn. Nå på morgenen har alle lagt litt på seg. Den sorte jenta er ekstrem . Hun ser ut som en liten ball etter hvert måltid. Minste jenta kommer også etter nå. Huff det er alltid spennende de 3 første døgnene om alle klarer seg. Det er i løpet av denne tiden man  som regel ser om de er ferdige til å klare den store verden. Men vi krysser fingrene for at lunger og alt annet er klart :-)Med tre valper så kommer de i hvertfall til å få masse oppmerksomhet. Dette blir et ordentlig kose kull.Her er mor og barn nå på morgenen.

16 oktober ble D gjengen  født. Det var en gutt som ble kvalt av morkaken og som skapte litt trøbbel med å komme ut. Så etter masse prøving her så bar turen mot veterinær og keiser snitt. Men det slapp vi heldigvis. For rett borti veien her så klarte Charmen å presse han ut. Vi fortsatte mot veterinæren for det virket som det ikke var tomt og måtte stoppe igjen 10 meter fra veterinær kontoret. Da ble brun gutt født. Sprell levende. Så tok vi røntgen og ultralyd for å dobbelt sjekke at alt var ute av valper. det var det. Vi mangler nå 2 morkaker ellers så er det helt tomt. Charmen er veldig fornøyd med å komme hjem igjen med sine skjønne små. De små koste seg forøvrig i i sokken min som Inger Johanne har strikket. Den er god og varm og der hadde de det kjempe godt på bilturen.Så nå ligger 1 brun jente 1 sort jente og 1 brun gutt og suger melk av mamma og her er alt fredelig igjen. Jeg tar meg en tur på jobb og Kjell Skal få sove litt nå :-)

16.10. Den første jenta ble født klokken 4 i dag morges ,nr 2 kom klokken 5 etter dette så har hun hatt dårlige veer ,men det er flere som vil ut.

15.10. I går formiddag gikk tempen ned til 36.4. Den sveivet frem å tilbake mellom 36,9 og 36,4. I natt har Charmen gravd mer og gått en haug med ganger ut. Så utblokkingen er nok godt på gang nå. Tempen var 36,2 nå klokken 8. Så det blir spennende timer utover i dag om det er noen små skjønne amrikker som har tenkt å få 15 oktober som fødsels dato.

08.10.10. 58 dager på vei.Her er Charmen & Mie. Mie er helt sikker på at Charmen er hennes ekstra mamma. Hun har funnet ut at det masse melk i disse puppene. Og Charmen som er snill som et lam tar seg godt av henne. Nå sparker det godt i magen og matlysten er det så som så med. Ikke lett å få plass til mer i den store magen nå.

 

 

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!