Zolide gjengen har kommet til verden. Født 01.10.12. Det ble  5 jenter og 6 gutter.

26.11.12. Nå har alle 11 reist til sine nye familier. Det er ganske så tomt her nå. Men tilbake meldingene er supre,så det er så deilig å høre. De sover det meste av natten, er trygge og rolige i sine nye hjem. :-) Vi gleder oss allerede en masse til 6 januar og første valpetreffet. Skal bli så deilig å treffe de små igjen. Husk det er bare å ringe oss døgnet rundt hvis dere lurer på noe eller trenger hjelp til.

24.11.12. I går reiste det 5 troll. Det ble ganske så tomt her. Men heldigvis så er det 6 i gjen i hvertfall til i dag. Da reiser 4 til. Det som er deilig er jo når man  får den første telefonen noen timer etter at de har kommet til sine nye hjem å hører at det faktisk går så bra som man har regnet med :-) Så nå er det telefon nr 2 som kommer dagen etter at valpene har reist hvor man igjen får høre at de funker bra. Da roer jeg meg ned. Men det er ikke hyggelig når barna ens reiser. Må gå meg en skikkelig tur i skogen etterpå å bare være alene :-) Hønemor ;-) I dag reiser 4 troll til.Så reiser Kjell og jeg og 4 hunder på Dogs4All . Spennende i morgen. Inger Johanne holder hus her å passer resten  av gjengen. Så de er i trygge hender :-) Her er Zofus & Tara.

23.11.12 Huff i dag begynner små troll å reise til sine nye familier. Til stor glede for de ,men til stor sorg for oss. For du så glad man blir i dem etter hvert. men det er heldigvis flotte familier som nå sitter å gleder seg til sitt nye familie medlem. I går hadde de klart å få opp den ene  skap døren og for å si det slik. Det var ikke lurt. Det lå ting absolutt overalt. ganske så flinke er de alle 11 til å hjelpe til med å "rydde". På bildet har jeg ryddet vekk halvparten før jeg tenkte at det kanskje hadde vært greit med et bilde av hvor flinke de er :-)Her er Xavi & Zilja.Så er det rot. Med noen som står og henger over lemmen og kan virkelig ikke forstå hvorfor de ikke kan komme inn .

22.11.12. Tid er det jeg helt klart har for lite av om dagen.Eller skal vi heller si i døgnet. Siste innspurten opp mot levering med papir arbeid, Troll som er mer våkne og virkelig har lyst på nye utfordringer, voksne hunder som ønsker trening og så klart hus og jobb ved siden av . Ja da er det ikke mange sekundenen igjen :-) Vi prøver å rekke å spise litt også :-) Når jeg samtidig har meldt meg opp til oppkjøring til mandagen for henger cerfikatet, og burde øvd masse med hengeren. Hmf. ja det var den tiden da. men trolla de har det greit. Magene er helt knall fine igjen. Det er fart i 100 hele tiden når de er våkne nå. Bestikker de litt med noen grise ører og grise haler innimellom når jeg skal prøve å få gjort litt mer annet en å bli med de ut.De vokser i rykk og napp nå. Det skjer noe nytt fra dag til dag. Neser blir lenger,noen har nå et litt luftig overbitt,men heller det en trangt bitt siden det er underkjeven som vokser senest :-) ben blir lenger, kropper blir større,ører blir anderledes . Ja det er helt sprøtt hvor mye som skjer hele tiden nå.Tenk i morgen så flytter de første.Det kommer til å bli kjempe rart.Her er Dennis & Zaina. Så er det gjengen ute.

21.11.12. Huff nå går det med storm skritt til da trolla skal flytte til sine nye hjem. Gruer alltid så forferdelig til de reiser. Men skjønner jo også at de trenger egne familier som de får masse kos og oppmerkosmhet fra. Det hjelper når vi har fått telefon nr 2 dagen etter levering ,  å faktisk hører at det går så bra som vi egentlig vet at det skal gjøre :-) hønemor !!!!! Troll gjengen var slitne i går ettermiddag. ikke rart det etter lang bil tur. Nytt sted som måtte sjekkes og både vaksine og chip. Men i dag er det like full fart igjen. Her er Nell & Bonzo.

20.11.12 Ja da er turen over. Ingen bilsyke valper. Men du får et kor de holdt på veien til veterinæren. Ingen som tisset eller bæsjet i buret i bilen. Alle tisset ute når vi kom frem :-) Når vi også fikk helhetsvurdering med MEGET GODT på valpene hos veterinæren ja så var det vel verdt hyle koret på vei til :-) Hjem igjen var alle 11 som engler . Sov søtt og godt. alle tisset ute nå når vi kom hjem. Flinke barn det  :-) Nå har jeg navnet alle på stå bildene med riktig navn. Skal se om jeg rekker hele valpedagboken senere i dag. Nå er det masse papir arbeide før jeg får gjort noe annet og mens valpene sover litt igjen.

Vi fikk noen løse mager etter mark kuren . Det er første gangen de har reagert på noe med dårlig mager. Humøret er på topp ,men matlysten har det vært så som så med. Men godbiter i lommene,det klarer de å finne. Og søk det er like gøy. I dag er det klart for bil tur til veterinæren.Det er 4 mil hver vei dit så de får god trening i å kjøre bil. Blir spennende å se om de liker dette. Det pleier ofte være et hyle kor til ,men rolig hjem igjen. Så skriver mer når vi har kommet hjem igjen senere i dag. Her er Mollie med familien sin og de av valpene som klarte å sitte rolig for famile bilde :-)Så er det Pontus & Vickie

19.11.12 Tenk i dag er trolla blitt 7 uker gamle.Så i dag er det ny mark kur og klo klipp. Og den siste vekt sjekken. Dette er den siste uken de bor her hos oss.Veldig rart synes jeg.Men man skjønner jo at de nå har lyst på egne familier som de får all oppmerksomhet bare til seg selv hos.det er en evig  kamp om å sitte nærmest oss når vi koser med dem :-) I stua må alle gardiner i høyden når banden er løs. For da går det unna så det suser. Her er Luis og Tara.Så er det gjengen ute :-)

18.11.12. Valpene leker og trives. De elsker å være ute og de elsker å være i stua.Kort å godt. Der det skjer noe. Der vil de også være. De er blitt utrolig flotte og fine valper.Håper flere vil delta på en utstilling eller to. Alle kan faktisk gjøre det godt hvis de fortsetter slik de er nå :-). Det luktet litt bæsj nå når vi stod opp kl.5.15. Så vi var spente på hvordan det så ut. Men jammen så var det bare bæsjet inne i dusj rommet der vi har lagt aviser. Ikke noe noen annet sted. utrolig flinke er de blitt. her er Zilja & Zofus

17.11.12.Vi satt opp et telt til camping vogna ute i går. Du så spennende den gårds plassen er. Det gikk ikke å ha løse valper når man skulle gjøre noe i hvertfall. For maken til hjelpsomme troll ..... I går var det masse deilig vær så trolla var mye ute å lekte. Gjett om de satte stor pris på det da. :-) Vi må passe på å lukke grinden inn til valperommet om natten nå. For gjett hvem som har lært seg å klatre over ;-)Her er Zaina & Xavi

16.11.12. Nå har Mollie helt kuttet melken. det er helt tomt. Å det ser ut til at hun synes det er greit. Valpene får jo mer en nok mat så dem er det ikke synd på. :-)Tenker det er deilig å slippe de skarpe valpetennene hengene i puppene jeg. Trolla synes for tiden det er mest ok i stua. Vi har 3 - 4 av gangen så de ikke finner på så mye spik. Gjett om det er tåkelur på de som ikke får lov akkurat da  :-) Skjønner jo at de er snart klare for egne hjem og all oppmerkosmhet og kos bare til seg selv :-) Her er Bonzo & Dennis

15.11.12. I går kveld var alle en tur på bordet igjen.Nå har vi endelig klart å få fordelt gutte klubben grei :-) Så de er nå navnet med riktige navn. Har brukt en uke på å studere gutta skikkelig for å se mest mulig av hver valp slik at det forhåpentligvis er en valp som passer av både lynne, personlighet og utseende til hver familie. Jentene har vi begynt å se på nå for å fordele disse også.Men så er det  å klare å  bestemme oss for hvem som skal hete hva da ?Men vi må jo klare det innen tirsdag da.Så vi har litt tid igjen heldigvis. Her er hele gjengen.Gutta med sine nye navn og jentene med hvor de er merket. 

Det flere som ikke har sendt meg adresse og person nr. Flott hvis alle kan gjøre det.

Ghode/Dennis,  GVB/Bonzo,

 Grumpe/Xavi,     Gnakke-Zofus,    GHB-Luis,    

Ghale-Pontus  ,Jhale-Vickie,JHB-Tara,                               

jrumpe-Zaina,  JVB-Nell,  Jnakke-Zilja

14.11.12. Mollie har begynt å trappe ned på melken nå. Hun gir valpene melk på morgenen ,å etter dette så går hun bare når de begynner å henge i puppene. Hun synes nok at de nå kan klare å spise vanlig mat. Og der må vi passe på. For naturen er slik anlagt at mamman spiser ute,  for så å gå hjem å brekke seg slik at all maten kommer opp igjen til valpene. Så når Mollie har spist så er det bare å passe på. For da bærer det rett inn til de små trollungene for å fore de litt ekstra. Men det trenger hun jo ikke siden de får mat av oss. Dessuten trenger hun den maten hun får selv så hun ikke skal bli for tynn :-)De tapper jo ganske så mye 11 små troll når de drikker melken hennes. Her er troll ute å koser seg så er det Pontus & Nell - hun var ganske så full av spillopper da jeg tok bilde. Da var det bare lek som stod i hodet hennes.mens Ghale sitter å titter på å lurer på om hun er blitt helt sprø :-)

13.11.12.Ny dag med nye fante streker. De er ganske så hjelpsomme med det meste for tiden. Det lønner seg alltid å vaske gulvet med små trolla ute. Bæsje poser ruller er også veldig greit å ha i høyden. Kan man skjønne det da. :-)  Eller å ha lukket lommene godt hvis man har noe inni de når man sitter å koser. Helt utrolig hva de klarer å finne i en lomme i løpet av få sekunder å stikke av gårde med :-) men godt de er oppfinsomme da :-)nettene er rolige og de sover godt. Det er ikke mye rot klokken 5.15 når vi kommer ned. Da står de å venter på melken sin. Så bærer det ut for dagens første lufting.Alle tisser og bæsjer ute da,. etter dette så er det et litye søk på godbiter. Gjett om det er gøy da .Her er Luis& Vickie

12.11.12. 6 uker er de blitt i dag og det er klart for ny klo klipp. For en utrolig dag i går på utstilling. Dette kan jo bare skje hvert skudd år .Vi ble klasse vinner i alle klasser unntagen tispe valp og junior hannhund. Ellers så vant vi alle klasser vi hadde hunder med i. Tok begge CERTENE  og et reserve CERT.Beste tispe klasse med Zaga,og nr 2 og 4 beste tispeklasse. Det blir bare plassert 4 hunder tilslutt i hvert kjønn,så når man tar tre av plassene med de tre tispene vi har med så ja da ...... I hann hund tok vi 2 beste hann hund med Ecco , og Jonas ble på toppen av dette Best i rase valp, Best i gruppen av alle i gruppe 8., og helt til slutt Best in Show nr 3 av alle valpene som deltok på hundeutstillingen. Ja vi kan jo ikke ønske oss noe mer. Valpene hadde verdens BESTE banrevakt som vanlig i INGER JOHANNE. Her var alle gode mette og vel fornøyde med masse kos . Gulvene vasket og støvsuget , ryddig å strøkent overalt ,akkurat som jeg skulle gjort det selv og de voksne hadde også hatt det helt supert.Ingen problem med å være borte i 12 timer da. TUSEN TAKK  Inger Johanne for en kjempe jobb her hjemme mens vi kosa oss på utstilling :-) Her er Zofus & Tara    

11.11.12 I dag er Inger johanne barnevakt her mens vi er reist på utstilling. Blir spennende dag. Trolla får mer en nok kos med tante Inger Johanne her. Så de er nok veldig fornøyde. I går var "farmor" Anne Lise her å så på valpene på bordet igjen. Vi er skjønt enige om at det er et utrolig jevnt og bra kull. Vanskelig å sette noen foran andre. Helt utrolig. Det er også så masse pels på disse små trolla at man nesten må kjenne over for å kjenne kroppen og vinkler godt. Halsen blir nesten borte i masse pels. :-) Luksus problem ;-) Det er gode bryst og nydelige overlinjer. Alle setter føttene stødig på bordet å står fint.Vi har tatt noen bilder på bordet men der er litt for dårlige i lys settingen. Så vi får ta noen i mere dagslys så vi får lagt ut alle sammen likt. Men her i hvertfall Zilja og Xavi

10.11.12. Vi satte alle en tur på utstillings bordet i går. Spennende å se hvordan de har utviklet seg. Og de er kjempe fine :-) De elsker søks leken etter hunde godis.Så i går fikk de lov å lete to ganger. Det går i full fart og nesene jobber som bare det. Nå har også hylingen ved døren startet. Og klarer jeg å løpe fort nok når en hyler så får vi meste parten av det som skal ut bak ute på dagtid. Om natten sover de faktisk utrolig bra. Vi har jo beby calling på soverommet så vi hører det minste tass over gulvet nede i valperommet. Og det er som regel veldig gode netter.Her er Zaina & Dennis Så er det en gjeng på tur ute :-)

09.11.12.Ute er kjempe kult. De løper ,leker,biter på alt og har det bare helt herlig. Det er så utrolig gøy å stå å se på alt det klarer å finne på. Jeg slapp Jonas på 7 mnd inn i hundegården en tur i går. Men du så skummelt han synes det var med alle de små pirajaene som kastet seg over han. Han var kjempe fornøyd når han kom på utsiden igjen. For 11 små troll det kan være litt mye å takle på en gang for en ung herremann synes han.De er nå så utrolig flinke til å sove til vi kommer ned klokken 5.15. Da strekker de seg og gjesper høylydt-Så er det å få en skvett melk av Mollie før de løper en tur ut. Når de kommer inn igjen får de søke på godbiter alle sammen. Det er gøy det . Det er forøvrig noen helt utrolig herlige og rolige valper. De har tydeligvis fått det beste fra både sin mor og sin far som begge er to veldig avbalanserte og trygge hunder. Her er Nell & Bonzo , Så er det troll i lek :-)

08.11.12. Trolla er blitt flinke nå til å bæsje og tisse ute. De sover også mesteparten av natten. Det er faktisk ikke mye rot når vi står opp klokken  5.15. Da strekker de seg og gjesper og er egentlig kjempe trøtte. Men sier ikke nei takk til en sup melk fra Mollie :-) Så er det ut for å tømme tanken ute. Kjempe flinke er de blitt :-) Her er Tara & Luis,så er det Scott som er barnevakt :-)

07.11.12 Magene holdt seg kjempe fine. Ingen mark har vi sett heller så det er deilig :-) Og så tykke og runde de små trolla er så tyder det jo ikke akkurat på mark i magen da ;-)I går regnet det litt men jammen ville de ut alikevel. De satt å tittet opp å lurte på hva det var de fikk i hodet. Heldigvis var det stunder med godt vær også så leken fikk gå sin gang i hundegården. De elkser nå å løpe rundt ute. Alt smakes på og alt skal sjekkes. Det er deilig når de kommer inn igjen å kroe seg sammen under varme lampen.  Da er de så skjønne. Her erVickie & Pontus Så er det Petter som skal ha en gutte valp som var på besøk her på søndag. trolla stor kosa seg i fanget hans.

06.11.12. Mark kuren gikk fint ned. Så nå gjenstår det å se om noen får løse mager av den- det har gått kjempe fint med de to andre mark kurene så vi krysser fingrene :-) Hundegården blir nå undersøkt overalt. De blir tøffere og tøffere og har veldig lyst videre ut i hagen til de store hundene. men det får vente litt til. Og vi skal være to når vi slipper 11 løs videre ut :-) Synes jeg ser meg selv løpe rundt for å samle valper på vill strå. Vi har en rev som er mye her og vi er forsiktige så ikke noen skal bli et lett bytte for han.Den er veldig tam å sitter på gårdsplassen å venter på at vi skal komme ut. Kjempe søt ,men den trenger jo ikke akkurat å flytte inn her da. :-) Merkelig at den ikke er mer redd for de voksne hundene.Her er Zilja & Zofus ute i går.

05.11.12. I dag er små trolla blitt 5 uker gamle.I dag er det dags for ny klo klipp ,vekt sjekk og mark kur. Helt utrolig hvor fort tiden flyr. Nå har vi fått reg nr til alle navnene. Det står under tidligere valpekull - Z kull. Jenta som vi ikke har funnet familie til enda har vi kalt for Zaina. oppkalt etter Zania som er stam mor til kennel Av-Zan-Iaz. Hvor kennel navnet vårt også kommer fra. det er AV Zania alt er startet med.Når vi skal til veterinæren må vi ha bestemt hvem valp som skal til hvem navn og reg nr. Da blir chip nr deres sendt til Norsk kennel klubb på riktig registrerings nummer. Men vi har 2 uker til før det må bestemmes heldigvis. :-) Vi har fått tid hos veterinæren tirsdag 20 november :-) Her er Zania & XaviSå er det troll i lek ute.

04.11.12.Trolla stor koser seg med tur i hundegården. Der blitt alt undersøkt og smakt på :-) Utrolig spennende verden uten for denne døren har jeg forstått. de står nå å piper ved døren for å komme ut. Utrolig herlig.  Her er Bonzo& Dennis. Så er det alle ute en tur.

03.11.12. Det regner jo en del om dagen ,men heldigvis er det noe opphold så trolla får vært litt ute for å tisse og bæsje. De er blitt flinke og flere klarte å gå låvebrua inn igjen. Med litt ulendt terreng så utvikles motorikken kjempe bra. :-) I dag kommer det litt besøk her hos små trolla igjen. Og Mollies familie tar seg også en tur for å hilse på prinsessen sin :-) Her er Pontus & Nell

02.11.12. I går var de ute to ganger. Første gangen fikk de maten ute, og gikk å bæsjet etter på. Tur nr 2 fikk de maten inne ,mens de ble båret ut så fort de var ferdige slik at de kunne gjøre ting ute. Verden var kjempe stor og spennende- Mollie passet godt på og tok oppvasken av matskålene  samtidig. Hun er ganske så god der :-) Her er alle ute i den stooore verden.-

01.11.12.Stort rom er kjempe gøy. Nå kan man liksom ta litt fart å løpe litt. :-) Vi tenker å la de ta seg en tur ut nå så fort det ikke styrt regner. Skal bli spennende å se hva de synes om den store verden utenfor. I går var begge farmorene her. Det vil si de to som eier Viper pappan til valpene. De synes jo så klart det var verdens skjønneste små barn akkurat slik en skikkelig farmor skal synes :-) Alle måtte en tur opp på utstillings bordet for å bli sett på fra alle vinkler.Dette ser meget lovende ut. Det var noen flotte overlinjer,vinkler og  holdninger som kom frem når de ble stilt opp. Håper at vi får med oss flere på utstilling av denne gjengen her. Dessuten har de kjempe masse pels så de ser ut som små pinsvin :-) Her er Vickie & Luis

31.10.12. I går kveld åpnet vi opp så de fikk hele rommet. Gjett om det var populært da. Så stor plass å finne på rampe streker på :-) Mollie har sitt store strev med lekene nå. Hun skal gjerne bære alle på en gang frem og tilbake til valperommet. Vi bærer inn og hun ut ,eller omvendt,. det virker som om hun gjør motsatt av hva vi gjør :-) Trolla har nå fått smake maten uten at den er malt opp til grøt. Det går jo litt saktere men jammen klarte de dette også.Her er Zofus & TaraSå er det alle med stor plass :-)

30.10.12.Klo klipp kom vi vel igjnnom.Det er viktig å gjøre dette en gang i uken. Hvis det er klør man ikke trenger å klippe så dytter man bare litt med klo saksen på de klørne som er passe slik at hunden tror man klipper. Dette er en må ting de må lære seg, så jo flinkere man er på dette jo lettere er det å klippe klørne på hunden. En god trening er å sitte hver kveld med valpen på fanget. Man klipper jo så klart ikke klørne hver kveld ,men man tar på hver tå og dunker lett på hver klo slik at de venner seg til denne behandlingen. Vi er også tryggere når vi vet vi ikke klipper noe og trekker ikke til oss hånden så fort det kommer et pip. For det lærer valpen veldig fort at det bare er å¨sutre litt så slipper vi. :-) de kan være ganske så flinke til å styre oss innimellom slik at de får det slik de vil ha det :-) Her er Xavi& Zilja

29.10.12.I dag er troll ungene blitt 4 uker. Så i dag skal de klippe klørne sine igjen. I går var det masse besøk hos små trolla. Noe de satte stor pris på. Bite leken med hvor hardt man kan trykke til er godt i gang. Hvis man biter for hardt så får man igjen og dette lærer man av.de lærer nå at de må stoppe når den andre piper. Kjempe gøy å sitte å se på hvordan de oppfører seg mot hverandre. De fikk prøve seg på et lite godbit søk samlet i går. Gjett om snutene jobbet. alle ville jo ha mest mulig så da var det bare å jobbe for å det man var ute etter. :-) Her er 2 troll ilek så er det Dennis &Zaina

28.10.12. Det er jo en fryd å komme hjem når Inger Johanne har vært her å passet på.Skinnende rent både i valperommet og ellers.Valper og voksne fornøyde etter masse kos og oppmerksomhet Tusen masse takk for super hjelp Inger Johanne :-) Trolla hadde nesten vokst de få timene vi var borte i går. Det skjer som jeg har skrevet tidligere utrolig masse nå.På Utstilling gikk det kjempe fint i går. Jonas ble BIM og Thiana ble Best in Show nr 2 i unghund. Lhea ble 2 beste tispe totalt Scott ble nr 3 i Brukshund. Og dette var jo bare hjemme boende. resten av Av-Zan-Iaz Gjengen gjorde det også kjempe bra. Så det var en fin dag. I dag får små trolla en del besøk. Og det tenker jeg de setter stor pris på :-) Her er Nell & Bonzo

27.10.12. Alle må sende meg navnet valpen skal hete på mail. Det er nye regler i registreringen av valpene slik at navnet må jeg melde inn når jeg forhånds registrerer. Dette skal jeg gjøre nå til uken. Så nå er det bare å legge hodene i bløt og bruke helgen på navn valget :-) I dag  er Inger Johanne barnevakt her mens Kjell ,hundene og jeg er på utstilling i Porsgrunn. Blir spennende å se hvordan det går. Mollie får også besøk av sin familie i dag som skal feire gårdsdagens bursdag med henne. :-) Tenker det vanker noe godt på henne jeg. Her erVickie & Pontus

26.10.12. Nasse nøff og vennene hans vokser så man nesten ser det fra morgen til kveld. Det er så mye som skjer nå i utviklingen at det er en fryd. De leker med hverandre ,men er fremdeles så ustøe at de triller fort over ende når de skal "angripe" naboen. De sitter på rumpa og boffer og går jo nesten overenda bare av luft trykket. Det er fasinerende å følge de hele tiden.Tiril katten synes det er veldig spennende å klatre rundt i valpe rommet. Det rare dyret der ser de på med store øyne :-) Her er Luis& Tara Mamma Mollie har bursdag i dag og fyller tre år. Dette skal feires med grisehale.

25.10.12. De er blitt veldig flinke ved matbordet som dere kan se av bildene. Men de går under tilnavnet Nasse nøff og vennene hans.De klarer jo alltid å få til litt søl på slutten når de saumfarer alle skålene for å se om det kunne være en som har glemt noe. :-) Mollie fikk ny body igår. Og med den kan hun kose seg med valpene akkurat som hun vil. Den sitter tett slik at ingen får krøpet innunder når hun ligger og ordner og koser.Så da trenger ikke jeg sitte der hele tiden når hun ordner og rydder.  her er alle i matfatet,så er detZilja og Zofus

24.10.12. Nå får små trolla mat 4 ganger om dagen. De er blitt kjempe flinke til å spise av sin egen skål. Det hender jo at en eller annen setter foten i mat fatet,men det er ikke så ofte mere nå :-)Når det er tomt i skålen så er det jo full fart å sjekke om naboen har noe igjen da :-) Kellie ble operert i går ,å det har gått kjempe fint. Det var heldigvis ikke noe farlig i kulen. Hun ble også sjekket nøye med ultralyd videre oppover og Janikke fant heldivis ingen ting. Så Oldemor er i fin form igjen og stuller mer en gjerne med sine små oldebarn :-) Her er Xavi og Zaina

23.10.12. Blir spennende utover dagen i dag å se om vi får noen reaksjoner på mark kuren. I går gikk det i hvertfall kjempe fint. Ingen løse mager. Mat er veldig gøy for tiden. De blir flinkere og flinkerer til å spise pent,så bordskikken er nå snart på plass :-) Vi blåser i fløyten hver gang de får mat og da betyr fløyta så mye for hver valp etter hvert at de kommer på innkalling på den ved levering ved 8 ukers alder :-) I dag er Oldemor Kellie 10 år. Den voksne damen holder seg godt og spretter rundt som en ung fole :-) Stor tørrfisk er innkjøpt til henne som hun skal få kose seg med senere i dag. Hun skal først en tur til veterinæren å fjerne en kul . Litt av en måte å feire fødselsdagen på.Her er Bonzo& Dennis

22.10. 3 uker er de skjønne små trolla blitt i dag.Ny mark kur og ny klo klipp er det i dag. Tiden flyr bare så altfor fort. Til stor sorg for oss og stor glede for alle de som skal overta en liten Zolide  gutt eller jente når de er blitt 8 uker gamle. De fikset egenmtlig veldig greit matbaren. De var blitt mye flinkere til god bord skikk en jeg trodde faktisk. I går fikk de mat 3 ganger med valpe grøt. Håpet er at vi og Mollie kan sove noen flere samenhengende timer en 2 av gangen om natten ;-) Kjenner at det mangles søvn nå. Her er alle som spiser. Så er det Pontus ogNell.

21.10.12. Mollie stor kosa seg med mamma og pappa i går. Hun synes det er deilig å tusle rundt i bena våres å ha selskap når små trolla sover. Hun har genser på seg slik at hun ikke skal komme borti såret i juret. Vi plastrer over det når hun gir melk å sitter å holder over kompressen. For du så spennende det var for valpene :-) I dag skal vi ta frem mat baren slik at alle kan få mat samtidig med valpe grøt. Det blir spennende hvordan dette går. Tror nok det blir litt gjørme bad på de små foreløpig. Nå er de blitt helt til å spise opp. de ligger å ruller og koser seg ,og blinker med de nydelige blå øynene. Små biter etter hverandre,men er så ustøe fremdeles at de triller overende bare med et lite dytt fra naboen. :-) Her er alle som slapper av etter melk så er det Luis & Vickie.

20.10.12. I dag er Kjell & Emma på veterinærhøyskolen for inseminering. Mamma og pappa er her å passer Mollie og valpene,mens jeg er en tur på jobb. Reiser hjem en tur å hjelper Mollie med melken ved 11 tiden. Så her går det i 100. Trolla blir flinkere og flinkere til å spise av skål. Den første leken har også begynt nå. De er bare helt til å spise opp. Nå begynner vi snart å åpne opp for besøk. Det er viktig at alle holder den tiden man har satt seg opp på. Vi har satt av ca 1 time til hver familie nå på første besøket og bare en familie av gangen.Da får man tid og ro til alle spørsmål man har lyst til å stille. Det er mange som nå venter spent på å hilse på :-)  Her er Zofus , Tara og to stykker som leker.  P.s Vi trenger aviser så ta det gjerne med når du kommer på besøk :-)

19.10.12. Trolla blir flinkere og flinkere til å spise. Ikke helt pent enda,det må jeg bare innrømme :-) Men det hjelper på. Gleder meg til vi kan ta frem mat baren slik at alle 11 kan spise samtidig. tar litt tid når man sitter med en og en å øver kan man jo si. Fritids problemer er noe vi ikke har her i huset. her er Xavi &  Zilja. de  har allerede en del pels så det er ikke lett å få fine bilder uten at det stikker noe pels frem foran øynene :-)

18.10.12.Vi åpnet opp kassen til små trolla på mandag og de setter stor pris på stor plass. De er blitt flinke til å komme seg over på avisene for å tisse og bæsje. Men det er jo så klart noen uhell med at de får forbena over på avisen og er så fornøyde og glemmer at barparten er igjen på teppe. Ikke så lett for en liten flatt og skjønne at hele kroppen må være med da :-) Vi øver på å spise pent av skål å du for noen nasse nøffer det er. De er så feite i pelsen nå av valpematen.Mollie vasker så godt hun kan men det er ikke lett å få det vekk når de bruker hele kroppen å spise med :-) Når de så krabber rundt på Mollie etterpå så har jo hun også nå valpemat i hele pelsen sin. Så alle må nok bade litt snart :-) Mollie sin pupp sprakk i går slik at verket renner ut. Hun ble mye lettere på foten så fort det sprakk så det var nok deilig. Så nå er det noen dager hvor alt skal ut før hullet må lukke seg igjen. Hun ammer valpene like fint som tidligere. men vi gir litt tillegg foreløpig for melke produksjonen har gått litt ned. Men det ser ut til at den er på full fart oppover igjen nå. Her er Dennis og Zaina

17.10.12. Nå blir det mer og mer små flatter. De vagger rundt i sakte fart og detter av det minste vindpust :-) Mat er veldig populært og det er valpe grøt over meg ,over de og over hele Mollie. Hun vasker tålmodig og iherdig,men den fete valpematen den sitter godt. Det lukter valpemat i hele huset for tiden :-) Vi øver på bord skikken med en og en valp i mat skål. Tror ikke de skal i selskap med det aller første i hvertfall. :-) Her må vi øve. kan ikke skjønne at de absolutt skal ha med seg hele kroppen oppi mat skålen. De suger på maten som de suger på puppen så det er også noe de må lære seg og tygge på en annen måte en med melk. Mye å lære i den store verden. her er Nell & Bonzo

16.10.12. I går klippet vi klørne på alle sammen igjen. Litt av en jobb med 4 ben på hver valp som ikke klarer å sitte stille :-) Men det må gjøres for de vokser så fort. Mollie er ganske stabil. Hun spiser godt men er temmelig hoven i puppen fremdeles. Tror den kommer til å sprekke og det er egentlig godt. For da kommer verket ut.Hun er veldig tålmodig med valpene sine selv om hun nok har ganske så vondt når de river å sliter i henne. En skikkelig høne mor. Kjempe flink. Valpene har fått valpegrøt nå to ganger i går og en flaske med litt ekstra melk, for Mollie har mistet en del av melken sin foreløpig.De ser ut som små gjørme brytere når de er ferdige med å spise. Sitter med en og en og trener på bord skikken med å spise pent av skål.Der har vi litt vei igjen for de bruker hele hodet som slikke pott føler jeg. samt alt av andre kropps deler de klarer å få tredd i mat fatet. Godt Mollie synes det er greit å vaske de etter på. Her er Vickie og Pontus

15.10.12. 2 uker gamle i dag.Det har vært en lang natt til.Vi må være helt til stede hele tiden å hjelpe Mollie det vi kan. Valpene har fått smake sin første kokte hundemat malt sammen med valpemelk. Dette falt i smak for små tassene. De fikk også en flaske hver i går kveld med 30 ml melk. Mollie gir melk men det er litt mindre nå som hun har hatt så feber. Vi får se utover dagen hvordan det går her og om vi må gi mere med flaske eller om Mollie får opp melken igjen.Feberen er nå mere stabil på Mollie holder seg rundt 39 . Men den vil nok svinge litt frem og tiolbake til vi får has på betennelsen.Her er Nell & Luis

14.10.12. Mollie fikk akutt høy feber klokken 18 i går kveld. Hun har fått en kraftig jurbettennelse. Kjell har sittet med henne i hele natt å prøvd å holde feberen i sjakk.Valpene har det bra.Men Mollie har ganske så vondt i puppen sin.  Zaga og jeg har dratt til Hamar på utstilling. Zaga mangler et cert for å bli både norsk og svensk champion så vi krysser fingrene. Men spørs da hun er ikke helt full pelset nå. Trolla vokser så man nesten ser det fra morgen til kveld. Øynene har åpnet seg mer og nå har alle blå glugger som titter på verden.:-) de prøver seg med ustøe skritt rundt i valpe kassen nå. Triller fort overende. Og særlig når det kommer en av de andre å dytter borti. I morgen tenker jeg vi åpner opp kassen slik at de får mere plass :-) Her er alle så er det Zilja og Zofus

13.10.12. I dag er det Inger Johanne som er barnevakt her noen timer til Kjell kommer fra kurs.Godt med hjelp til de skjønne små troll ungene våres. Flere og flere har åpnet øynene nå. Lukte sansen er også på topp nå så de lukter hvis jeg sitter ved siden av valpekassen å ser på de når de sover. da våknes det og de er med en gang på leting etter mat. Her erZaina & Xavi

12.10.12. Det er vanskelig å få tatt bilder av små trolla med åpne øyne. De kniper av blitzen foreløpig. Men nå begynner det å bli små hunde valper synes jeg. De strekker seg og koser og små sutter på hverandre. Den første tiden er jo egentlig bare en forlengelse av foster stadiet. Skulle tispa båret de frem til nå så hadde hun blitt altfor stor og hadde ikke kunnet fungert i vill tilstand.Så naturen er jo ganske så finurlig anlagt.Oldemor Kellie var inne å hilste på de små en tur i går. Å hun elsker små valper å halen gikk i mage rare vonkler når hun viftet på den. Hun hadde mest lyst til å legge seg ned med alle de 11 men det kunne jeg jo ikke la henne få lov til. Vet ikke om Mollie hadde synes det var så ok når hun kom inn igjen :-) Scott har også vært en tur å tittet, å han vil jo også helst bare ligge ved siden av valpe kassen å se. Han har ikke behovet for å legge seg ned med valpene heldigvis. men han elsker å ligge å se på de. Han var kjempe rar i våres ved forrige valpe kull. Ville helst bare være hos valpene. Her er Dennis og Bonzo

11.10.12.Nå har flere begynt å åpne øynene. De ser jo ikke så mye de første dagene . Men jeg synes det er utrolig herlig når de titter rundt seg med de herlige gluggene sine. Ikke like lett å få tatt bilder av de med åpne øyne enda. Litt uvant med det skarpe blitz lyset,så da kniper de fort igjen. I går var jeg en liten tur på apoteket og fikk kjøpt mark kurene som valpene skal ha frem mot levering. De skal jo ha en kur ved 1 ukes alder så ved 3 uker,5 uker og ved 7 uker.Mamma hunden må også ha samtidig. Det ble den nette summen av 1640 kr. Pengene flyr når man har bebyer i huset. Det er sikkert og vist.Men det er vel verdt det når man kan sitte med skjønne små pels dottene å bare kose seg :-)Her er Pontus som sover så godt etter melk, og JNellsom jeg klarte å få tatt bilde uten at hun knep øynene helt igjen :-)

10.10.12. Øyen sprekkene er blitt mer og mer markerte. jenteHB & J rumpe har begynt å åpne øynene. :-)De vokser så man nesten ser det fra morgen til kveld nå. Mollie koser seg på to lange turer i skogen med de andre daglig. Ikke like populært at hun må dusje seg ren når vi kommer inn ,men det ser ut til at hun synes det er verdt bryet bare hun får vært med i skogen. her er Luis & Vickie

09.10.12.Blir spennende utover dagen å se om vi får noen reksjoner på mark kuren i går. Foreløpig så har de fin fast avføring. Men man kan fort få litt løse mager etter kuren.Nå begynner det neste spennende. Å vente på at de skal åpne øynene. Sprekkene ved øynene er blitt mer markerte så nå venter vi spenning på at de skal begynne å titte på verden med herlige blå øyne. Som jeg skrev tidligere så er de blå i starten før de får en grå nyanse,så blir de til slutt nøttebrune.  De er nå bare helt til å spise opp hele gjengen. Melke produksjonen til Mollie er nå på fullt. Nå må vi passe på at hun får tømt alle puppene godt nå.Så det hjalp med vom og hundemat pølser. Det satte fart i sakene :-)Her er Tara & Zofus

08.10.12.I dag er troll ungene blitt en uke gamle. Så i dag skal de ha den første mark kuren og klippe klørne sine. De blir så veldig skarpe så de må klippes en gang i uken slik at de ikke riper opp Mollie. Det er ikke gøy å klippe de små trolla skal jeg fortelle. Sitte rolig har de ikke tid til. For når jeg løfter på de så er de helt sikre på at det er melk i nærheten så da sprelles det så mye de bare kan.. her er Zilja og Xavi

07.10.12 Barnevakten Inger Johanne gjorde en super jobb i går . Alle hadde fått i seg det de skulle av melk og det var stille og rolig huset når jeg kom hjem. Tenk i morgen er det allerede en uke siden 11 banden ble født. Tidne flyr bare så altfor fort. Her er gutt hode og jente rumpe. Nå har jeg hatt alle 11 trolla med egne bilder så nå begynner vi på ny runde :-) Her er Dennis og Zaina

06.10.12. I dag skal jeg noen timer på jobben ,Kjell reiste til Arendal i går kveld å skal være der på jakt prøve i helgen. Inger Johanne stepper inn her som barnevakt mens jeg er borte noen timer. Det er så deilig når hun er her. Da vet jeg at alt blir passet meget godt på :-) Mollie er også glad når hun kommer så det går bra.. Troll ungene vokser og trives. De spiser ,sover,tisser og bæsjer og det er vel det som skjer foreløpig i livet deres. Når de blir ca 8 - 10 døgn begynner de å åpne øynene. Det er noe jeg alltid gleder meg masse til. De er så skjønne når de titter ut i den store verden med nydelige blå øyne. De får jo brune øyne etter hvert men i starten er de knall blå :-) Her er Nell & Bonzo

05.10.12. Tenk i dag er det 11 år siden vårt første valpekull med flat coated retrievere ble født. Alana  fra dette kullet har gitt oss masse her på kennelen. Vi mistet henne dessverre altfor tidlig i fjor etter en hard runde med kennel hoste. Men vi har jo Nikita hennes datter og Scott hennes barne barn boende her. De bringer Alana og A kullet videre :-) Det ser ut til at melke produksjonen har begynt å øke. Deilig.Mollie var med på tur i går morges. det gikk bra innover i skogen før hun plutselig slo på bremsen.Så da var det bare å snu og det gikk i kjempe fart hjem igjen. Tror hun synes det var deilig med litt luft ,men du så godt det var å komme hjem til de 11 små igjen :-)Her er Pontus og Vickie.Så er det Mollie med sine 11 skjønne små :-)

04.10.12. 3 døgn gamle er trolla våres blitt i dag. Det er så deilig når de første dagene er gått for da ser man om alle er utviklet nok til å klare seg i den store verden :-) Det ser heldigvis kjempe bra ut. Vi jobber fremdeles med å få opp melke produksjonen til Mollie nok. De skjønne små tar seg snar visiter inn til Charmen sine vel fylte pupper for å få en tår ekstra. Gjett om de koser seg med det da. I går hadde Mollie besøk av hele sin menneske familie. Hun var ganske så dronning der hun viste frem barna sine.Tok livet helt med ro og lot barna få klappe på de nyfødte vidunderne sine.Hun virket ganske så stolt over hva hun hadde laget :-)Her er Luis og Tara

03.10.12. I dag er trolla blitt 2 døgn gamle.Melk er jo så klart den store hoved atraksjonen her for tiden. Charmen hjelper til med noen ledige pupper slik at alle kan få samtidig. med 11 valper og 9 pupper er det greit med en ekstra mamma på rommet ved siden av. :-) Vi jobber med masse mat til  Mollie som er ekstra næringsrik for å få opp melkeproduksjonen mer. Det er litt lite foreløpig til så mange,I dag får Mollie besøk av familien sin. Tenker både de og henne er glade for å treffes igjen. Blir spennende å se hvordan hun viser frem barna sine. Her er Zofus & Zilja , Så er det alle. trangt i melkebaren kan jeg fortelle :-)

02.10.12. I dag er trolla blitt 1 døgn gamle.Mollie er en fantastisk flink mamma som stuller og steller med sine søte små.Hun vasker rumper som om hun aldri skulle gjort noe annet. Hun har fått en del mat i dag slik at melke produksjonen kan øke i forhold til 11 små sultne barn. Trolla er rolige og fine så det er tydelig at de har det bra.Her er alle 11 så er det Xavi

Her er mor & barn så er det bilde av jente merket rumpe.Det er vi som har malt de med hvite prikker for å se forskjell på de ,og kunne følge de nøye hele veien :-)Skriver mer i morgen :-) Nå må vi sove litt både Hundene og Kjell & Jeg.

01.10.12. Kl. er blitt 23,25 nå er det kommet 3 jenter og 5 gutter :-) Flere vil ut :-)

Klokken er 22.35. Nå er det født 3 jenter og 3 gutter . Flere vil ut

Kl 20.58 nå er det kommet 2 gutter og en jente flere vil ut :-)  Kl.20.35 Første valpen er født en stor gutt :-)

Kl.19.35 Den første veen er kommet :-)

Nå er kl blitt 17.50. Mollie er fremdeles i utblokkingen. Vi venter i spenning :-)

Nå klokken 13.30 er Mollie fremdeles i utblokkingen. Hun snur og rer i valpekassen. Ute står hun på hodet å graver så fort vi snur oss rundt. venter bare på at veene skal starte nå.

Nå er klokken blitt 07.05 å Mollie er veldig i utblokkings stadiet. Tempen er nede i 36,4 å hun styrer fælt med graving i sengen sin ,ute og i valpekassen. Tempen må gå opp igjen gjerne over 38 grader før fødsel kan starte. Det er utblokkingen som er den verste for hunden. Den er smerte full da bekkenet flytter på seg slik at det blir plass til valpene å komme ut. Så det er godt når den fasen er ferdig.Vi er her begge to slik at vi kan hjelpe de så godt vi kan hele tiden. Så jobb blir jobb for både Kjell og meg i dag :-) Vi er en smule trøtte nå da det har blitt lite søvn  i løpet av natten. Men slik er det bare, og når det endelig titter ut små vidundere så er det glemt alt man er trøtt eller sliten :-)Vi venter i spenning men det tar nok en del timer enda før hun setter i gang med press veene

 Dag 64 i svangerskapet og nå klokken 02.30 har tempen gått ned til 36,7, Mollie peser litt og skjelver litt i kroppen noe som kan tyde på at hun er kommet inn i utblokkingen. Min mamma har bursdag i dag så vi tar gjerne flere bursdagsbarn den 01 oktober :-)

30.09. 62 dager på vei.Nåklokken 7.10  er tempen gått til 36.9 Natten har vært ganske bra. Litt graving men ikke det store greiene. Mollie har spist frokosten sin nå med vom & hundemat pølse i :-)

29.09.12. I dag er Mollie 62 dager på vei. tempen holder seg stabil rundt 37.0 til 37,5 grader. Hun har økt ut nå til 78 cm rundt livet og 92 cm rundt ribbene. Hun er stooor :-) Det sparker godt i magen nå. Det er kommet masse melk som venter på de små. Mollie gravde litt i føde kassen i natt. så kroppen har nok begynt ¨å sende signaler for at det snart er på tide :-)

28.09.12. 61 dager på vei. Mollie er blitt stor. det sparker bra.Hun sover foreløpig bra om natten er bare oppe å drikker litt vann et par ganger.Tempen holder seg nå fra37,0 til 37,3. Blir spennende døgn fremover nå. Nå kan hun føde når som helst. Men hun må jo først starte utblokkingen da :-)

24.09.12. 57 dager på vei. Mat lysten er litt dårligere nå.Tempen har også vært helt nede i 37 grader. Hun kan godt holde igjen noen dager til.Mollie tar livet med ro å lader tydelig opp til fødsel. :-)

22.09.12. I dag er Mollie 55 dager på vei i svangerskapet.her ligger hun i valpekassen å koser seg med et tygge ben. Hun flyttet hit i går kveld for å bli godt kjent på valperommet å slå seg til ro før hun skal føde. Vi begynte å ta temperaturen i går kveld og da var den på 38,2. I dag morges var den gått ned til 37,4. Fødsel kan ikke komme i gang før tempen har sunket ned mot 36 grader for så å gå opp igjen. Mollie spiser godt å måler nå 87 cm rundt ribbene og 78 cm rundt livet. Hun har økt ut 10 cm rundt ribbene bare i fra 17.09

 

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!